Cheltuielile deductibile în contractul de comodat
În ultima vreme, contractul de comodat este utilizat de către un număr din ce în ce mai mare persoane, totuşi nu este foarte clar ce facilităţi şi ce riscuri atrage…
În ultima vreme, contractul de comodat este utilizat de către un număr din ce în ce mai mare persoane, totuşi nu este foarte clar ce facilităţi şi ce riscuri atrage…
Bunurile de capital sunt definite de către legislaţia fiscală ca fiind activele corporale fixe, respectiv orice imobilizare corporală amortizabilă, construcţie ori teren, precum şi operaţiuni de transformare sau modernizare a…
Recent a fost promulgată şi publicată Legea nr. 227/2015 privind noul Cod Fiscal în Monitorul Oficial. Cu unele excepţii, prevederile noului Cod Fiscal vor intra în vigoare începând cu data…
Conform noului Cod Fiscal, modul de calcul al deducerii personale se modifica incepand cu 1 ianuarie 2016. Daca inainte deducerea personala de baza pornea de la suma de 250 lei,…
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) publică informaţii cu privire la datoriile restante înregistrate de o persoană juridică faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor pentru şomaj…
Alegerea unui software care să gestioneze eficient activitatea operaţională şi pe cea financiar-contabilă poate fi o provocare pentru un antreprenor. Având la bază experienţa acumulată de-a lungul anilor în domeniul…
Începând cu 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară va creşte cu 75 de lei, ajungând la 1.050 lei. Această modificare are impact în mod direct asupra…
Codul Muncii a fost modificat din nou, de aceasta dată printr-o clarificare referitoare la repausul săptămânal al salariaţilor.
Începând cu veniturile anului 2015, declaraţia 205 va dispărea din lista obligaţiilor declarative ale angajatorilor. Toate datele legate de reţinerile pe impozit vor fi înregistrate în sistemul de stat în…
În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 68 din 27 ianuarie 2015 a fost publicat Ordinul Ministrului Finanţelor pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei zilnice de delegare şi detasare.
Cei care doresc să îşi înfiinţeze o companie în România trebuie să ştie că există anumite industrii ce prezintă avantaje în ceea ce priveşte facilităţile şi subvenţiile oferite de stat.
În contextul unei economii tot mai globalizate, competitivitatea mediului de afaceri românesc pe plan regional este afectată şi de diferenţele din sistemul de taxare al companiilor.
Se întâmplă, destul de frecvent, ca angajatori, să fiţi puşi în situaţia de a nu putea recupera contravaloarea pagubelor produse de salariaţi. Din acest motiv, este bine de ştiut faptul…