Advertisement

RAM Dakota
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Viitorul pick-up FIAT – Peugeot – Opel va fi Ram Dakota?

Viitorul pick-up FIAT – Peugeot – Opel va fi Ram Dakota?

Pare-se că, pe ocolite, viitoarea alianță FCA-PSA își construiește o gamă solidă de vehicule comerciale. Va fi vândut viitorul Ram Dakota în Europa și Asia sub emblemele FIAT – Peugeot – Opel? Raționamentul ne spune că da.

Zilelele trecute, grupul FCA a înregistrat un nou nume pentru piața nord americană. Dakota, căci despre el este vorba, a reprezentat un pick-up mediu comercializat sub emblema Dodge între 1986 și 2009, adoptând sigla Ram în ultimii doi ani de fabricație, încheiată în 2011. Deci Ram va învia acest model, care, foarte probabil, se va lupta cu Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma și Ford Ranger. În special ultimii doi competitori sunt interesanți în contextul actual.

RAM Dakota

Așadar, viitorul Ram Dakota va lupta cu frații americani ai modelelor Toyota Hilux și Ford Ranger, ambele disponibile în Europa. Și în timp ce FIAT se bazează pe un Fullback care, în esență, este vechiul Mitsubishi L200 rebranduit, iar mărcile din grupul PSA nu au un astfel de model în ofertă, rivalii sunt foarte bine reprezentați.

💡 Acesta este FIAT Strada! 💡

Mitsubishi a lansat anul trecut un nou L200, Nissan și-a împrospătat durul Navara, iar Toyota Hilux, cel mai vechi model din trio, pregătește un facelift. Cea mai spectaculoasă dintre evoluții o au modelele VW Amarok și Ford Ranger, care vor fuziona într-un singur model (bazat, foarte probabil, pe viitoarea generație Ranger).

FIAT Strada

Viitoarea alianță FCA-PSA are, astfel, doi ași americani în mânecă, ași care ar putea deveni cea mai simplă și ieftină soluție pentru o viitoare gamă de pick-upuri în Europa. Pe lângă viitorul Dakota, pick-upul mic FIAT Strada ar putea completa gama de utilitare a viitorului conglomerat. Și nu doar pe piața din Europa, ci și în Asia, Africa și în Orientul Mijlociu, zone slab reprezentate de gama de vehicule comerciale a celor două grupuri.

foto: Pat Zahradnik via Facebook

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...