Advertisement

FIAT Strada
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare FIAT Strada – viitorul pick-up FCA-PSA pentru Europa?

FIAT Strada – viitorul pick-up FCA-PSA pentru Europa?

Chiar dacă actualmente nimic nu pare a conduce spre acest deznodământ, perspectivele fix asta arată: sud-americanul Fiat Strada ar putea deveni vitorul pick-up european al alianței FCA-PSA.

Fiat se pregătește să schimbe cel mai bine vândut pick-up din America Latină. Italienii vor lansa în curând a treia generație a modelului Fiat Strada, un pick-up compact cu o istorie glorioasă pe continentul sud-american.

Primul exemplar al modelului Strada a fost fabricat în 1996, iar în decada 2007 – 2017 au fost vândute 1.843.847 unități doar în America de Sud și în Mexic. În ultimii ani, modelul a fost numit Ram 700 și a fost vândut sub sigla sub-brandului american Ram.

Flote Auto și Fiat Fullback în misiune umanitară!

Acum, italienii prezintă a treia generație Strada, ce va fi fabricată în Brazilia și livrată începând cu acest an. Lungimea de 4.480 mm îl plasează în segmentul inferior celui în care joacă Fiat Fullback, la fel ca și sarcina utilă, de 650 kg pentru versiunea cu 4 uși, respectiv 720 kg pentru ”papucul” cu două uși. Bena are o 1.173 mm lungime în cazul versiunii cu 4 uși și 1.079 m lățime, iar garda la sol măsoară – atenție – 208 mm!

FIAT Strada

Și, dacă tot am adus vorba despre versiunea cu patru uși, aceasta este o premieră în gama Fiat Strada, până acum fiind disponibile doar o versiune cu două uși și una cu 2+2 uși, cele din spate fiind, în esență, două extensii care se deschid în sens invers (suicide, ca la Mazda RX-8).

Sub capotă lucrează fie motorul FIRE de 1.4 l, care dezvoltă 88 CP și 123 Nm, fie un noul motor, de 1,3 l, tot pe benzină, ce dezvoltă 109 CP și 139 Nm și poate funcționa inclusiv cu etanol. De asemenea, Fiat Strada va putea fi comandat în viitor și cu motorul de 1.0 l în 3 cilindri, care animă actualmente JEEP-ul Renegade și care dezvoltă 120 CP.

FIAT Strada

Fiat nu se dă înapoi de la mici picanterii, ci dotează pick-up-ul cu faruri LED și sistem de navigație cu display tactil de 7 inci, precum și cu diferențial electronic care ameliorează tracțiunea pe drumuri cu aderență scăzută.

Îl vom vedea în Europa? Apasă 2!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...