Advertisement

electrificarea flotelor
Home Piaţa auto Flotă verde BMW Seria 7 electric: peste 650 CP

BMW Seria 7 electric: peste 650 CP

Fani BMW, așezați-vă comod și citiți ce urmează: zvonurile spun că viitorul BMW Seria 7 electric va dezvolta peste 650 CP și că vor exista două versiuni M Performance ale Seriei 7. Cum sună asta?

Este vorba de viitoarea Serie 7, care se va numi G70. Aceasta nu va primi doar sisteme de propulsie hibrid, ci și full-electric. Colegii de la bmwblog, care se află în inima evenimentelor legate de compania bavareză, au pus mâna pe informații interesante despre viitoarea Serie 7.

Două dintre surse au confirmat că viitoarea generație va avea în cea mai mare parte sisteme de propulsie electrificate, dar nu se va renunța complet la versiunile împinse de motoare tradiționale.

BMW Seria 7 electric

BMW 118d sau M135i xDrive?

Astfel, va exista o versiune 735d care va avea sub capotă motorul turbodiesel de 3 litri cu 6 cilindri în linie, precum și un 740i, cu motorul de 3 litri pe benzină cu aceeași arhitectură. Dar aceste două versiuni de bază se pare că vor fi singurele care se vor axa pe motoare clasice. De asemenea, și versiunea 745e se pare va fi păstrată cu actuala propulsie.

BMW Seria 7 electric

Dar de-aici încolo vor curge noutățile. Prima – vor exista două versiuni M Performance, ambele electrificate. În speță, un M750e și un… i7 M60! Cum sună asta? Să le luăm pe rând.

Test drive cu BMW X3 M Competition!

Sistemul de propulsie care va anima viitorul BMW M750e va avea la bază propulsorul de pe 740i ajutat de un motor electric, pereche ce va produce mai bine de 500 CP. Probabil că va înlocui actualul 750i, care are sub capotă V8-ul de 4,4 l și 530 CP.

BMW Seria 7 electric

Cât despre vârful de gamă, care ar putea fi numit fie i7 M60, fie Mi7, acesta ar trebui să înlocuiască actualul M760Li și sursele colegilor de la bmwblog povestesc despre un motor electric. Valorile probabile sunt o putere de peste 650 de cai și o autonomie de peste 400 mile (aproximativ 640 km), dată de bateria de peste 100 kWh. Se zvonește că maximum 120 kWh poate avea viitoarea baterie de top BMW.

Vor mai exista și alte versiuni electrice numite i7: i740 și i750, cu puteri de 350 CP (și motor spate), respectiv 450 CP (și câte un motor pe fiecare punte).

Așadar, zvonurile atestă un viitor vârf de gamă BMW Seria 7 electric, iar această informație este extrem de plauzibilă, în contextul actualelor restricții impuse de UE pentru emisiile de CO2.

via bmwblog

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...