Toyota GR Hilux: va primi motor V6?

Casa japoneză lucrează intens la amplificarea imaginii sportive, iar cel mai recent exemplu este Toyota GR Hilux. La ce să ne așteptăm de la cea mai sportivă versiune a pick-up-ului?Toyota Motor

Toyota a hotărât să ofere câte o versiune sportivă pentru fiecare dintre modelele sale și, în acest sens, a prezentat acum 3 ani și o fotografie cu întreaga linie GR, pe care o puteți vedea mai jos. Totuși, până azi, în Europa doar două modele GR au prins formă: GR Yaris și GR Supra. În rest, doar vise frumoase.

Linia GR Toyota

 

…până azi, când au apărut în presă speculații referitoare la o viitoare versiune Toyota GR Hilux, care ar putea primi un motor turbodiesel V6. Iar acest motor nu se află actualmente în gama Toyota, așa că ar putea veni de la viitoarea generație Land Cruiser 300.

Toyota GR Hilux

Nu există informații certe legate de acest motor, însă ne putem aștepta la valori cel puțin egale cu ale V8-ului actual de pe Land Cruiser 200, adică la o putere de peste 270 CP și un cuplu maxim mai mare de 650 Nm.

”Avem în rally-raidul Dakar modele Hilux, deci clar nu negăm prezența (unei versiuni GR, n.r.) în lista noastră de prețuri în viitor”, a spus unul dintre purtătorii de cuvânt ai mărcii.

Singura versiune de motorizare pe care o oferă Hilux actualmente este turbodieselul de 2.8 l, care produce 177 CP și 450 Nm, un motor cu performanțe modeste raportate la capacitățile șasiului și la dinamica concurenților.

Toyota GR Hilux

 

Citește aici comparativul Navara vs Hilux!

Și n-ar fi deloc greu pentru producătorul japonez să dezvolte o Toyota GR Hilux, din moment ce deja oferă în anumite țări (precum Argentina și Noua Zeelandă) o versiune Hilux GR Sport (cea care apare în fotografiile din articol). Aceasta are la bază același șasiu indestructibil al versiunii standard, dar se evidențiază prin elemente de stil tipice Gazoo Racing, printr-o suspensie modificată și este propulsată de un motor V6 aspirat pe benzină, de 4.0 litri și 238 CP. Poate fi configurat cu transmisie manuală sau automată. În funcție de țară, producția este limitată la 400-500 de unități.

Viitoarea generație Hilux va fi prezentată cel mai probabil în 2023.

 

 

 

Sigur, putem visa la o Toyota GR Hilux în Europa, dar, pentru a fi realiști, trebuie să ținem cont că limitarea emisiilor CO2 rămâne un obstacol major în vânzarea de vehicule performante pe bătrânul continent.

 

via carsguide

Adaugati comentariu