Transportul public din Bucuresti va fi redus din nou

Transportul public din Bucureşti va fi redus pentru a doua oară, cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB)  Măsura va fi adoptată începând de miercuri, compania menţionând că nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai.autobuze

Astfel, în transportul public din Bucureşti şi Ilfov, liniile de transport în comun vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale.

„STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicaţiei InfoTB (Info Transport Bucureşti)”, arată STB.

Totodată, compania precizează că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai.

STB face apel la public să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi, să se informeze numai din surse oficiale şi să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

Totodată, compania le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei, puse la dispoziţie: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport.

Pe de altă parte, STB aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior şi recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon.

 

CITEŞTE ŞI:

Toyota GR Hilux: va primi motor V6?

Ordonanţa pentru şomajul tehnic, modificată. Fără Certificate de Situaţie de Urgenţă

Apelul abuziv la 112, amendat cu 2.000 de lei

 

Adaugati comentariu