Advertisement

Noul VW Amarok 2022
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Noul VW Amarok – tot ce știm despre a doua generație

Noul VW Amarok – tot ce știm despre a doua generație

Volkswagen Comerciale a prezentat un teaser cu noul VW Amarok, care va fi prezentat în a doua parte a anului 2021. Iată tot ce știm până acum despre pick-upul german.

Industria auto încasează pumni pe bandă rulantă, de la limitele tot mai stricte ale emisiilor de CO2, până la pandemii care închid uzinele în Europa. Așa că a devenit din ce în ce mai imperativ să formeze alianțe pentru a supraviețui.

Unul dintre exemple este cel dintre VW Comerciale și Ford, care începând din viitorul apropiat, își vor unifica toată gama de utilitare, așa cum s-a întâmplat cu mărcile Peugeot / Citroen / Opel (și chiar Toyota). Viitoarea alianță a fost anunțată în 2019 și va include atât pick-upurile, cât și vanurile.

Astfel, dacă noul VW Amarok va fi dezvoltat pe platforma tehnică a viitorului Ford Ranger, viitorul Ford Transit Connect va avea la bază recent prezentatul VW Caddy. Totodată, vanurile mai mici vor avea la bază modele VW, în timp ce Ford se va ocupa de vanurile mari.

 

Ford Ranger 2022 - noul VW Amarok

 

În Europa, prima generație VW Amarok va fi scoasă la pensie peste nici două luni, urmând soarta rivalului premium Mercedes-Benz X-Klasse. În unzina din Hanovra, liniile de asamblare ale pick-upului vor lăsa locul noilor linii destinate asamblării modelelor electrice ID.Buzz și ID.Cargo.

Citește aici testul cu VW Amarok Aventura de 258 CP!

Așadar, atât noul VW Amarok, ajuns la a doua generație, cât și viitorul Ford Ranger, ajuns la a patra generație vor fi prezentate spre sfârșitul lui 2021 și puse în vânzare în cursul anului 2022. Probabil ambele modele vor avea caroserii asemănătoare, diferențiindu-se la nivel de elemente de stil.

Ford Ranger 2022 - noul VW Amarok

Dacă imaginile de mai sus, cu viitorul Ford Ranger, scăpate pe internet la începutul anului trecut, ne pot da o idee despre cum va arăta silueta, ei bine, VW Comerciale a prezentat o primă schiță cu noul VW Amarok, din care putem observa detaliile de stil specifice neamțului.

Făcând abstracție de formele vădit exagerate, putem bănui că se vor păstra calandrul orizontal, care integrează perfect farurile full-LED și care se va continua cu protecția argintie din bara față.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Comenzi deschise pentru noul Renault Master

Noul Renault Master este gata pentru întâlnirea cu clienții. L-am condus, la...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Ford Pro
Vehicule comerciale uşoare

Ford Pro. Productivitate cu elemente inspirate din motorsport

Ford Pro prezintă o nouă serie exclusivă de vehicule comerciale de top...

Ford Courier
Vehicule comerciale uşoare

Ford Courier. Transportator versatil

Al doilea model produs exclusiv la uzina românească de la Craiova, Ford...