Continental a investit, anul trecut, 200 mil. euro în operaţiunile din România

Continental, companie tehnologică, a investit în 2019 aproximativ 200 de milioane de euro în operaţiunile sale din România. Compania a inaugurat la Sibiu un nou modul de producţie şi o clădire nouă pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare. De asemenea, Continental a început anul trecut şi extinderea clădirii de birouri din Iaşi, urmând ca în acest an să fie finalizată investiţia planificată, în valoare de 27 de milioane de euro.continental

Compania a investit în echipament de vârf în fiecare din locaţiile sale, iar specialiştii IT&C şi inginerii au continuat să dea o formă viitorului prin dezvoltarea de tehnologii care au un impact puternic în mobilitatea curată şi sustenabilă a viitorului. Folosirea inteligenţei artificiale, a tehnologiei cloud şi atenţia acordată securităţii cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări pe care echipele din România le au în dezvoltarea şi punerea în aplicare a megatrendurilor industriei, precum conectivitate sau conducere automatizată.

„Software-ul este una dintre direcţiile prin care Continental modelează ziua de mâine. Echipele de ingineri, specialişti IT şi angajaţii centrelor de producţie din România îşi pun amprenta pe tehnologiile viitorului. Am dezvoltat aplicaţia CORY, un sistem prin care încurajăm degajarea traficului la orele de vârf, prin folosirea aceluiaşi vehicul de doi, trei sau mai mulţi colegi în drum spre şi de la serviciu. Colegii din centrele de cercetare şi dezvoltare din România au lucrat şi lucrează la dezvoltarea unor tehnologii precum high automated driving for commercial vehicles, serverul care conectează modelul electric VW ID.3, interacţiunea om-maşină, dezvoltarea sistemelor de siguranţă pasivă şi activă şi altele asemenea. Aici, în România, punem viitorul în mişcare“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În România au loc activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul fuziunii datelor, inclusiv cu utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială, care aduc îmbunătăţiri semnificative la sistemele de conducere asistată şi autonomă.

 

Citişi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

CORONAVIRUS. Poliţia de Frontieră a triplat efectivele în vama Nădlac II

Florin Cîţu: Statul poate suporta plata şomajului tehnic pe perioada stării de urgenţă

CORONAVIRUS. Lucrările la infrastructura rutieră a Capitalei vor fi sistate

 

Adaugati comentariu