CORONAVIRUS. Poliţia de Frontieră a triplat efectivele în vama Nădlac II

În această noapte, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetăţeni români şi străini. Poliţia de Frontieră menţionează că, în ultimele ore au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.nădlac II

În vama Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Poliţiştii de frontieră au triplat, în vama Nădlac II, efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalităţile să se desfăşoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de poliţişti de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.

„Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora”, a arătat instituţia.

În prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţara, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel puţin 500 cazuri de infecţie cu Covid19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natură medicală şi luarea altor măsuri specifice cu caracter medical, precum autoizolare la domiciliu sau carantinare.

 

CITEŞTE ŞI:

Florin Cîţu: Statul poate suporta plata şomajului tehnic pe perioada stării de urgenţă

CORONAVIRUS. Lucrările la infrastructura rutieră a Capitalei vor fi sistate

CORONAVIRUS. STB, Metrorex şi CFR Călători îşi diminuează capacitatea de transport

 

Adaugati comentariu