Advertisement
Regiunea Bucureşti - Ilfov
Home Transporturi CORONAVIRUS. STB, Metrorex şi CFR Călători îşi diminuează capacitatea de transport

CORONAVIRUS. STB, Metrorex şi CFR Călători îşi diminuează capacitatea de transport

Societatea de Transport Bucureşti (STB) şi Metrorex îşi diminuează capacitatea de transport, în contextul crizei generate de răspândirea noului coronavirus.

Astfel, parcul auto al STB va fi redus cu 25%.

„Motivele sunt foarte clare. În primul rând, a scăzut numărul de călători. Trebuie să îi protejăm şi pe aceştia, care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populaţie, dar, de asemenea, trebuie să avem grijă şi de conducătorii auto”, a anunţat primarul general al Capitalei.

Totodată, şi Metrorex a luat măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou, numărul acestora urmând a fi diminuat cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din aceasta perioadă.

„Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv şi vă asigurăm pe această cale că ne adaptăm reglementărilor autorităţilor din domeniu”, menţionează compania.

La rândul său, CFR Călători suspendă noi trenuri, unele ca urmare a deciziei Ungariei de a interzice accesul cetăţenilor de altă cetăţenie, altele ca urmare a deciziei companiilor de a promova munca la domiciliu.

„În vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, şi ca urmare a deciziei Ungariei de a-şi închide graniţele pentru cetăţenii de altă naţionalitate decât cea maghiară, CFR Călători suspendă temporar circulaţia mai multor trenuri internaţionale care fac legătura între România şi Ungaria/Austria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor”, a anunţat operatorul feroviar de transport.

Vor fi suspendate trenurile:

  • 406/407 Budapesta – Braşov şi retur
  • 143/144 Viena – Cluj Napoca şi retur
  • 367/366 Budapesta – Braşov şi retur. Trenul va circula doar în trafic intern, pe relaţia Cluj – Napoca – Braşov şi retur

”De asemenea, pentru combaterea răspândirii infecţiei cu Covid-19, coroborat cu adaptarea capacităţii de transport la traficul de călători rezultat în urma deciziei companiilor/societăţilor de a promova munca de la domiciliu pentru angajaţii lor, CFR Călători a luat măsuri de suspendare temporară a unor trenuri în trafic intern pentru perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire, fără a afecta însă posibilitatea de mobilitate a pasagerilor. Facem menţiunea că la momentul prezent, CFR Călători nu are secţii închise la operare. A fost redus numai numărul de trenuri pe anumite rute, fără afectarea nevoilor de deplasare”, a mai transmis CFR Călători.

Compania anunţă că, în funcţie de evoluţia situaţiei, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor şi să se adapteze cât mai bine cerinţelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile.

 

CITEŞTE ŞI:

CORONAVIRUS: Pirelli suspendă activitatea fabricii de anvelope din Slatina

CORONAVIRUS: RAR extinde cu 3 luni valabilitatea certificatelor de atestare

Anvelopa ideală inventată de Goodyear

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

transportul public
Transporturi

Noi metode de plată digitale pentru transportul public din București

Titlurile de călătorie de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) vor putea...

Brașov
Transporturi

Terminalul de transport urban, Gara Brașov, va fi deschis în următoarele săptămâni

Cel mai mare terminal al Regiei Autonome de Transport (RAT) din Brașov,...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...