CORONAVIRUS. RAR extinde cu 3 luni valabilitatea certificatelor de atestare

În vederea limitării deplasărilor şi a contactelor personale, RAR a decis suspendarea pe o perioadă de 3 luni a programelor de reatestare a inspectorilor ITP şi a conducătorilor de ateliere auto, fiind extinsă valabilitatea certificatelor de atestare ale acestora, a anunţat Registrul Auto Român.Control RAR

Decizia instituţiei a fost luată în contextul crizei generate de răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

”Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea staţiilor ITP şi a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni. În consecinţă, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 îşi extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent”, a transmis Registrul Auto Român.

Potrivit instituţiei, nu vor fi emise noi certificate şi nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic.

”Nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilităţii; în cazul apariţiei unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare şi Instruire Personal prin mijloacele de contact prevăzute pe site-ul RAR www.rarom.ro”, menţionează RAR.

După expirarea valabilităţii extinse, se va proceda la reatestare în conformitate cu procedurile existente.

 

CITEŞTE ŞI:

Anvelopa ideală inventată de Goodyear

Directorul CNAIR avertizează comisiile de licitaţii: „Întârzierile nu mai sunt acceptate”

Top: cele mai ieftine vehicule comerciale din Romania

 

Adaugati comentariu