Unele magazine din mall-uri se deschid după 15 mai. Care sunt acestea

Premierul Ludovic Orban a precizat că acele magazine din mall-uri care au intrări exterioare vor fi deschise după data de 15 mai, însă restaurantele vor rămâne închise.
mall

”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise. Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Acestea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”, a explicat premierul.

Şeful Guvernului a reiterat însă că, spre deosebirele de unele magazine din mall-uri, restaurantele vor rămâne închise după data de 15 mai.

”În analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc. Din cauza aceasta, după 15 mai nu vor fi deschise. Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a reamintit că decizia de închidere a parcurilor nu a aparţinut Guvernului, ci autorităţilor locale.

”Guvernul nu a interzis niciodată accesul oamenilor în parc. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă la nivel local, cum este în Bucureşti, decizia de închidere a parcurilor, cred că prima entitate, autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia şi Primăria Capitalei”, a menţionat prim-ministrul.

 

CITEŞTE ŞI:

Autovehiculele înmatriculate în alte state, în atenţia Poliţiei

Cum să-ţi cumperi motocicletă prin Rabla MOTO şi Rabla MOTO Plus

Video: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance

Adaugati comentariu