Autovehiculele înmatriculate în alte state, în atenţia Poliţiei

Poliţiştii rutieri au verificat, pe parcursul a două zile, aproape 3.800 de autovehicule înmatriculate în alte state, reţinând 57 de certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.
RCA

În zilele de 29 şi 30 aprilie 2020, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – IGPR, la nivel naţional au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

La controale au participat zilnic, în medie, 1.680 de poliţişti rutieri, fiind verificate 28.289 de autovehicule, dintre care 3.799 erau înmatriculate în alte state.

De asemenea, au fost aplicate 7.124 de sancţiuni contravenţionale, din care 5.877 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 568 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 635 de permise de conducere (22 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 294 de certificate de înmatriculare (57 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 26 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 29 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 118 infracţiuni, din care 13 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În primele 3 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 283 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 31 de persoane, rănirea gravă a 86 de persoane şi rănirea uşoară a altor 308.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum să-ţi cumperi motocicletă prin Rabla MOTO şi Rabla MOTO Plus

Video: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance

A venit timpul şi pentru Drumul Expres Constanţa – Tulcea?

 

Adaugati comentariu