Video: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance

De când așteptam cursa asta! Tabloul e complet: cel mai performant Taycan și cel mai performant Model S, upgradat la Cheetah Mode. Ce-ți poți dori mai mult, decât un drag-race Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance?
Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance floteauto.ro

Recent, Tesla și-a înzestrat modelele cu un nou sistem launch control, numit pompos Cheetah Mode. E plin de avantaje: se activează mult mai simplu decât precedentul ”Ludicrous”, stă mai mult timp activat și – cel mai important – mai salvează o fracțiune de timp la accelerația 0-100 km/h. Cât? Testele filmate de posesorii de Model S Performance relevă o accelerație 0-60 mph (0-96 km/h) în 2,66 secunde! Excepțional de rapid.

Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance floteauto.ro

💡 Video: cât costă o Tesla Model 3 distrusă? 💡

Este, deci, momentul perfect pentru ca cel mai mare rival al lui Model S să intre în scenă. Taycan Turbo S este versiunea de top a electricei germane. Cifrele sunt extrem de apropiate, dar oferă un infim avantaj modelului american, chiar și înainte de instalarea noii opțiuni Cheetah. Accelerația 0-100 km/h durează 2,6 s (vs 2,8 s la neamț), iar viteza maximă atinge 261 km/h (vs 260 km/h), chiar dacă Taycanul de top dezvoltă cu 151 CP mai mult. Greutatea de 54 kg în favoarea modelului Tesla nu poate suplini în totalitate diferența de putere, așa că răspunsul ar putea fi o eficiență mai mare a lauch controlului de pe Tesla.

 

Într-adevăr, clipul video oglindește exact acest raționament. De regulă, la viteze mici și medii, Tesla pleacă puțin mai bine, dar pe măsură ce viteza crește, neamțul recuperează. Să nu uităm că, spre deosebire de spiritul exuberant (pentru unii) sau de bufon (pentru alții) pe care îl afișează Elon Musk, brandul Porsche își promovează imaginea mult mai matur, iar asta se reflectă din plin în acest drag race Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance.

 

Adaugati comentariu