Advertisement

Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Video: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance

Video: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance

De când așteptam cursa asta! Tabloul e complet: cel mai performant Taycan și cel mai performant Model S, upgradat la Cheetah Mode. Ce-ți poți dori mai mult, decât un drag-race Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance?

Recent, Tesla și-a înzestrat modelele cu un nou sistem launch control, numit pompos Cheetah Mode. E plin de avantaje: se activează mult mai simplu decât precedentul ”Ludicrous”, stă mai mult timp activat și – cel mai important – mai salvează o fracțiune de timp la accelerația 0-100 km/h. Cât? Testele filmate de posesorii de Model S Performance relevă o accelerație 0-60 mph (0-96 km/h) în 2,66 secunde! Excepțional de rapid.

Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance floteauto.ro

💡 Video: cât costă o Tesla Model 3 distrusă? 💡

Este, deci, momentul perfect pentru ca cel mai mare rival al lui Model S să intre în scenă. Taycan Turbo S este versiunea de top a electricei germane. Cifrele sunt extrem de apropiate, dar oferă un infim avantaj modelului american, chiar și înainte de instalarea noii opțiuni Cheetah. Accelerația 0-100 km/h durează 2,6 s (vs 2,8 s la neamț), iar viteza maximă atinge 261 km/h (vs 260 km/h), chiar dacă Taycanul de top dezvoltă cu 151 CP mai mult. Greutatea de 54 kg în favoarea modelului Tesla nu poate suplini în totalitate diferența de putere, așa că răspunsul ar putea fi o eficiență mai mare a lauch controlului de pe Tesla.

 

Într-adevăr, clipul video oglindește exact acest raționament. De regulă, la viteze mici și medii, Tesla pleacă puțin mai bine, dar pe măsură ce viteza crește, neamțul recuperează. Să nu uităm că, spre deosebire de spiritul exuberant (pentru unii) sau de bufon (pentru alții) pe care îl afișează Elon Musk, brandul Porsche își promovează imaginea mult mai matur, iar asta se reflectă din plin în acest drag race Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Performance.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...