Advertisement

Cheetah Mode Tesla Model S floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde Video: Tesla Model S Performance Cheetah Mode

Video: Tesla Model S Performance Cheetah Mode

Întreaga comunitate a proprietarilor de Tesla aștepta cu înfrigurare apariția celei mai recente versiuni de launch control, denumită pompos ”Modul Ghepard”. Se vede, totuși, treaba că n-au așteptat degeaba: Cheetah Mode este fabulos din toate punctele de vedere!

Știi cum e când aștepți cu nerăbdare un update pentru sistemul de operare al smartphone-ului și stai cu degetul pe simbolul ”Chech for updates”? Fix așa au pățit și proprietarii de Tesla, așteptând cu înfrigurare cel mai important update: cel care le promite scurtarea timpului de accelerație. Se numește Cheetah Mode și este, în esență, o versiune simplificată și foarte performantă de launch control. Care sunt principalele sale caracteristici?

Drag race: supercar vs combină agricolă: cine câștigă?

Păi, în primul rând, este o actualizare over the air (OTA), un mare avantaj al propulsiei electrice: dacă producătorul poate ameliora anumite caracteristici ale sistemului de propulsie, o face de la distanță. Apoi, procedura de inițiere a launch controlului a fost semnificativ simplificată: nu mai ”pompezi” cu stângul în frână, așteptând confirmarea activării controlului la start (dacă mai venea) și nu mai ai 4 secunde la dispoziție ca să accelerezi, după care controlul se dezactivează.

Cheetah Mode Tesla Model S floteauto

Acum selectezi Ludicrous +, apeși frâna cu piciorul stâng, apare confirmarea pe bord, culci pedala de accelerație cu dreptul, mașina coboară de bot precum un ghepard care pornește în urmărirea prăzii, apoi ai 15 secunde până la eliberarea frânei și… bum!

Model S vs Mercedes-AMG GT S

Bum, bum… dar cât de bum? În primul rând, ”power-metrul” este gradat acum până la 600 kW, în loc de 500 kW anterior update-ului. Adică până la 816 CP, ca să nu avem dubii. Apoi, Tesla garantează o curbă de dezvoltare a puterii ameliorată, cu un vârf superior cu peste 30 CP. Adică Model S Performance ar dezvolta acum peste 640 CP de la zero rpm. În testele video, valorile maxime afișate au fost 253 CP pe motorul față și 548 CP pe cel din spate! Damn!

Valorile accelerațiilor au fost: 0-60 mph (0-96 km/h) în 2,66 secunde, sfertul de milă în 10,55 secunde. Mai țineți minte că Dom Toretto din Fast And Furious își dorea o ”under ten seconds car” pentru cursele pe sfertul de milă? Se pare că Tesla poate oferi în anumite condiții de aderență, o astfel de mașină pentru șosea, fără turbo, fără NOS, fără zgomot, fără fum, cu 100.000 de euro. Ce-a ajuns lumea!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...