Drag race: Shelby GT-350 vs combină agricolă

În atenția flotelor de utilaje agricole: puteți să folosiți în cursul săptămânii treierătoarele la lucrul pe câmp, iar în week-end la ”liniuțele” cu mașini sport, așa cum o arată acest drag-race: Shelby GT-350 vs utilaj agricol.Mustang Shelby vs combină floteauto

Cursa asta pare extrem de dezechilibrată, mai ales că Mustangul de pe linia de start este, de fapt, un Shelby GT 350. Adică un model sport cu motor V8 de 5.0 litri, care, conform datelor tehnice disponibile în 1968, dezvolta 250 CP.

Iată tractorul 100% românesc!

Evident, nici combina nu a venit de pe câmp direct pe linia de start, ci a trecut pe la garaj, unde a primit un motor V8 de 8,2 litri de pe un Cadillac Eldorado. Mai mult, propulsorul a fost dopat cu două turbo-compresoare, așa cum se vede în clipul de mai jos.

Ironic, la cele puțin peste 1.800 kg, utilajul cântărește evident mai puțin decât Eldorado, fapt care, împreună cu puterea crescută, îl face să accelereze mult mai repede. Privind imaginea de ansamblu, motorul dezvoltă o putere dublă față de cel al lui Shelby, iar viteza maximă pe care o atinge treierătoarea este de peste 150 km/h! Sinucidere curată, când privești rotițele de trotinetă de pe puntea spate.

Pe cine pariezi în acest drag-race: Shelby GT-350 vs utilaj agricol? Dacă tot ai pariat, îți propun și un exercițiu de imaginație: cum ar arăta combina asta în lanul de grâu, la 150 km/h?

 

Adaugati comentariu