Intel va cumpăra Moovit cu 1 MLD. $ pentru a-şi dezvolta divizia de maşini autonome

Una dintre cele mai importanţe tranzacţii din lumea transporturilor inteligente este pe cale de a fi încheiată în Israel. Gigantul din sectorul producţiei de procesoare, Intel, derulează ultimele etape pentru a achiziţiona Moovit, un startup care aplică Inteligenţa Artificială şi analize de Big Data pentru a urmări traficul şi a oferi recomandări de tranzit pentru aproximativ 800 de milioane de persoane la nivel global.
parcare inteligentă

Acordul se va încheia în zilele următoare la un preţ de aproximativ 1 miliard de dolari.

Tehnologia Moovit va fi folosită de Intel pentru a-şi dezvolta propria divizie de tehnologii autonome. Moovit deţine date de trafic în timp real şi face rutare inteligentă pentru transport – două aspecte importante pentru maşinile autonome.

De altfel, în 2017, Intel a achiziţionat, pentru 15,3 miliarde de dolari, Mobileye, compania specializată în conducere autonomă.

Intel investise deja 50 milioane de dolari, din 2018, în Moovit, prin Intel Capital.

Din miliardul de dolari plătit de Intel, angajaţii Moovit vor primi aproximativ 10%, ca parte a unui pachet de retenţie a personalului.

Moovit produce o aplicaţie independentă pe care oamenii o folosesc pentru a găsi cea mai bună modalitate de a se deplasa în jurul oraşelor. Aplicaţia este conectată cu platforma Uber, pentru a furniza rute multimodale folosind diferite forme de transport, de la maşini şi biciclete Uber la mijloace de transport public.

În 2018, Moovit a anunţatcă aplicaţiile sale, disponibile cu iOS, Android şi Web, au fost utilizate de 120 de milioane de oameni la nivel global, în 2.000 de oraşe din 80 de ţări. Acum, în 2020, această cifră este de peste 800 de milioane de călători în 3.100 de oraşe din 102 ţări şi 45 de limbi.

Alţi investitori în Moovit, pe lângă Intel, includ BMW, Sound Ventures, Gemini Israel, Sequoia Israel şi LVMH.

 

CITEŞTE ŞI:

Video: Tesla Model S Performance Cheetah Mode

Topul oraşelor cu staţii pentru maşini electrice finanţate de stat

Traficul la frontiere, redus cu peste 90% în primele zile ale lunii mai

Adaugati comentariu