Traficul la frontiere, redus cu peste 90% în primele zile ale lunii mai

frontiere

În primele zile ale lunii mai, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 40.300 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 25.900 mijloace de transport, dintre care peste 21.200 automarfare. Astfel, la frontiere se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane şi turisme, cu peste 90% faţă perioada similară a anului 2019, când au efectuat formalităţile de frontieră peste 413.000 persoane. În acelaşi timp se menţine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare cea cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane cu peste 9.300 mijloace de transport, din care peste 7.400 automarfare.

Potrivit Poliţiei de frontieră, în această perioadă, formalităţile au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor la frontiere şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

CITEŞTE ŞI:

Marile companii vor fi sprijinite după modelul IMM Invest

Cel mai puternic off-roader V12: 900 CP pentru Brabus G V12 900

Cel mai performant motor electric din lume: 11,3 CP/kg! Secretele pe care le ascunde

Adaugati comentariu