Marile companii vor fi sprijinite după modelul IMM Invest

Guvernul pregăteşte măsuri de susţinere şi pentru marile companii, după modelul programului IMM Invest, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
marile companii

Acesta spune că este nevoie de măsuri active pentru reluarea producţiei industriale de către marile companii, dar şi în sectorul serviciilor.

„Noi vrem să extindem măsura programului IMM Invest pentru marile companii şi avem o schemă similară în pregătire prin intermediul Eximbank de oferire a unor credite cu garanţii de stat şi în aceleaşi condiţii, cu dobânzi subvenţionate. Acest program este deja în elaborare la nivelul Guvernului şi la nivel de aprobare la nivelul Comitetului de garanţii al Eximbank”, a explicat şeful Cancelariei premierului.

Acesta a precizat că, pe lângă programul IMM Invest, care are „facilităţi extrem de generoase” pentru companii, guvernul poartă discuţii cu toate industriile afectate pentru a identifica „măsuri punctuale, sectoriale”, precum eliminarea impozitul specific pentru industria HoReCa pentru perioada în care activitatea este suspendată în turism.

Totodată, se mai au în vedere şi scheme de investiţii în zona autorităţilor publice locale şi centrale şi pentru marile proiecte de infrastructură.

„Este un mare semn de întrebare ceea ce se va întâmpla în continuare, este o criză economică foarte atipică. Este pur şi simplu o pană de curent în economia mondială”, a conchis Dancă.

 

CITEŞTE ŞI:

Cel mai puternic off-roader V12: 900 CP pentru Brabus G V12 900

Cel mai performant motor electric din lume: 11,3 CP/kg! Secretele pe care le ascunde

Acesta este Ford Puma ST!

Adaugati comentariu