Advertisement
afacerile
Home Miscellanea Business Cifra de afaceri din comerţul auto-moto, în creştere cu 6,7%

Cifra de afaceri din comerţul auto-moto, în creştere cu 6,7%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele 6 luni din 2019, faţă de perioada similară a anului trecut, cu 6,7%, pe fondul majorării cu 43,4% a cifrei de afaceri din Comerţul, întretinerea şi repararea motocicletelor.

Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că în perioada ianuarie-iunie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat atât ca serie brută cu 6,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%. La acest rezultat şi-au mai adus contribuţia, alături de Comerţul cu motociclete (43,4% serie brută, 53,5% serie ajustată), şi cel cu piese şi accesorii (8,6% serie brută, 7,7% serie ajustată), cu autovehicule (5,8% serie brută, 8,5% serie ajustată), precum şi segmentul privind Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (3,7% serie brută, 2,9% serie ajustată).

Potrivit INS, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, in iunie 2019, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut ca serie bruta cu 6,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,2%. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost inregistrat tot in Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat ca serie bruta cu 17,9%, iar ca serie ajustata cu 32,8%. In acelasi timp, cresteri au mai fost raportate si in Comertul cu autovehicule (7,1% serie bruta, 5,6% serie ajustata) si in cel cu piese si accesorii (6,3% serie bruta, 7,9% serie ajustata). Pe segmentul Intretinerea si repararea autovehiculelor, afacerile au crescut cu 5,1% ca serie bruta si cu 6,4% ca serie ajustata.

Pe de alta parte, in luna iunie 2019, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au inregistrat scaderi comparativ cu luna precedenta. Per total, ca serie bruta, redus cu 3,1%, insa au urcat cu 0,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Pe sectoare de activitate, in Comertul cu autovehicule volumul cifrei de afaceri a scazut cu 1,8% ca serie bruta ai a urcat cu 0,6% ca serie ajustata. In comertul cu motociclete, reducerea a fost de 15% ca serie bruta si de 8,2% ca serie ajustata. In Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule, cifra de afaceri s-a redus cu 5,2% ca serie bruta si cu 0,6% ca serie ajustata. Pe segmentul Intretinerea si repararea autovehiculelor, afacerile au scazut cu 3,5% ca serie bruta, in schimb s-au majorat cu 1,7% ca serie ajustata.

Reamintim ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a majorat, in 2018, cu 6,7%, un avans mult mai mic decat cel inregistrat in anul precedent, de 11,1%. Anul trecut, cel mai dinamic segment a fost cel al comercializarii motocicletelor, unde afacerile au crescut cu peste 35%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre o societate in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEŞTE ŞI:

Lotul 4 de pe Autostrada Lugoj-Deva, deschis circulaţiei

Toyota Prius solar, cu celule fotovoltaice

Taxa pentru intrarea în Bucureşti şi interzicerea în centru a vehiculelor fără Euro 3

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

insolvență
Business

Coface: Numărul procedurilor de insolvență s-a menținut constant în 2023 față de anul precedent

Cel mai recent studiu Coface România arată că în 2023 s-au deschis...

comerţul
Business

Afacerile din comerţul cu autovehicule și motociclete au crescut cu 11,5% în 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea...

Business

Jocurile de cazino întâlnesc literatura

De la romanele clasice până la cele mai recente opere contemporane, cărțile...

Moneycorp
Business

Aproape 70% dintre oamenii de afaceri cred că economia va intra în recesiune. Analiză Moneycorp

Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024, pe fondul...