Advertisement
Toyota Prius solar
Home Piaţa auto Autoturisme Toyota Prius solar, cu celule fotovoltaice

Toyota Prius solar, cu celule fotovoltaice

Japonezii de la Toyota testează intens un Prius solar, care se încarcă în mare parte prin intermediul unor celule fotovoltaice. Da, un astfel de model există pe piață, dar prototipul testat promite o autonomie record de aproape 45 km pentru fiecare zi în care este parcată la soare!

Japonezii fac un pas în față și, după ce au lansat plug-in-ul Prius PHV cu celule solare pe plafon, acum testează un exemplar cu celule pe toată suprafața superioară, inclusiv pe lunetă. Nu numai extinderea numărului de celule produse de Sharp, ci și eficiența lor crescută  (randament de 34%, față de numai 22,5% la versiunea aflată actualmente în fabricație), asigură o autonomie pur solară de maximum 44,5 km, adică suficient pentru rularea urbană timp de o zi. Celulele de pe modelul standard asigură o autonomie de maximum 6,1 km.

Toyota Prius solar

”Scopul este acela de a contribui la crearea unei noi piețe, care să se bazeze pe panouri solare, inclusiv pe sectorul transportatorilor, și să găsim soluții și surse noi de energie pentru a elimina problemele de mediu”, spune compania niponă.

Toyota Prius solar

Întregul pachet de celule de pe prototipul Prius solar produce 860 W, față de 180 W la modelul de serie. Mai mult, spre deosebire de celulele de pe actualul Prius PHV, care pot alimenta doar sistemele auxiliare când mașina rulează, cele de pe modelul experimental pot inclusiv să încarce bateria, reușind să asigure o autonomie maximă de 56,3 km, deci cu peste 10 km mai mare decât cu mașina oprită. Evident, Toyota experimentează și în ideea că va putea echipa cu acest pachet viitoarele modele pur electrice.

via thedriven

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CityZEN
Flotă verde

Mobilitate urbană. Focus pe CityZEN

Allview, brandul local lider în industria electronicelor, a anunțat lansarea oficială a...

MG ZS
Autoturisme

MG ZS. Atac la rege

Cu ocazia primelor teste pe care importatorul mărcii britanice le-a organizat în...

EV100
Flotă verde

Când companiile își unesc forțele sub semnul ”înverzirii” parcurilor auto. Inițiativa EV100

Șase noi companii s-au alăturat inițiativei EV100, dedicată tranziției energetice a flotelor...

Electrificarea
Flotă verde

Cum poate deveni electrificarea flotelor o poveste de succes

Electrificarea flotelor nu este un concept complet nou, dar se confruntă cu...