Toyota Prius solar, cu celule fotovoltaice

Japonezii de la Toyota testează intens un Prius solar, care se încarcă în mare parte prin intermediul unor celule fotovoltaice. Da, un astfel de model există pe piață, dar prototipul testat promite o autonomie record de aproape 45 km pentru fiecare zi în care este parcată la soare!Toyota Prius solar

Japonezii fac un pas în față și, după ce au lansat plug-in-ul Prius PHV cu celule solare pe plafon, acum testează un exemplar cu celule pe toată suprafața superioară, inclusiv pe lunetă. Nu numai extinderea numărului de celule produse de Sharp, ci și eficiența lor crescută  (randament de 34%, față de numai 22,5% la versiunea aflată actualmente în fabricație), asigură o autonomie pur solară de maximum 44,5 km, adică suficient pentru rularea urbană timp de o zi. Celulele de pe modelul standard asigură o autonomie de maximum 6,1 km.

Toyota Prius solar

”Scopul este acela de a contribui la crearea unei noi piețe, care să se bazeze pe panouri solare, inclusiv pe sectorul transportatorilor, și să găsim soluții și surse noi de energie pentru a elimina problemele de mediu”, spune compania niponă.

Toyota Prius solar

Întregul pachet de celule de pe prototipul Prius solar produce 860 W, față de 180 W la modelul de serie. Mai mult, spre deosebire de celulele de pe actualul Prius PHV, care pot alimenta doar sistemele auxiliare când mașina rulează, cele de pe modelul experimental pot inclusiv să încarce bateria, reușind să asigure o autonomie maximă de 56,3 km, deci cu peste 10 km mai mare decât cu mașina oprită. Evident, Toyota experimentează și în ideea că va putea echipa cu acest pachet viitoarele modele pur electrice.

via thedriven

Adaugati comentariu