Autostrada Braşov-Bacău. Trei concurenţi pentru realizarea proiectului


Potrivit sursei citate, ofertanţii sunt:
- Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial
- Asocierea Search Corporation & Primacons Group
- TPF Inginerie
Valoarea estimată a contractului este de 29,84 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni.
În cadrul contractului vor fi prestate următoarele servicii şi vor fi elaborate următoarele documente:
- Elaborarea Studiului de Fezabilitate;
- Întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată CNAIR pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare;
Realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire (PAC) şi asistenţă tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către CNAIR; - Realizarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE);
- Pregătirea Documentaţiei de atribuire (DA) a contractului de lucrări;
- Asistenţa tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurii de achiziţie publică a contractului de lucrări.
În criteriul de atribuire, preţul are o pondere de numai 40%, restul de 60% cuprinzând experienţa specialiştilor companiilor ofertante, metodologia folosită la prestarea serviciilor şi modul de planificare a lucrărilor.
CNAIR a depus, la finalul lunii mai 2019, cererea de finanţare din fonduri europene a elaborării documentaţiei tehnice pentru Autostrada Braşov-Bacău, cu o lungime de 160 de kilometri.
Banii europeni nerambursabili vor fi alocaţi prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.
Pe de altă parte, un proiect legislativ pentru construcţia Autostrăzii Braşov-Bacău va intra în sesiunea din toamnă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, după ce iniţiativa a fost deja adoptată de Senat.
Potrivit proiectului iniţiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de execuţie a şoselei de mare viteză este de 5 ani de la data intrării în vigoare a legii.
De asemenea, obiectivul de investiţii va fi finanţat de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor, din fonduri externe şi din fonduri europene disponibile în cadrul exerciţiului financiar multianual 2019-2024.
CITEŞTE ŞI:
Lotul 4 de pe Autostrada Lugoj-Deva, deschis circulaţiei
Toyota Prius solar, cu celule fotovoltaice
Taxa pentru intrarea în Bucureşti şi interzicerea în centru a vehiculelor fără Euro 3