Volkswagen vrea să revină în 2021 la nivelul de vânzări anterior crizei

Volkswagen, al doilea producător auto global, intenționează să revină în 2021 la nivelul anterior crizei în ceea ce privește vânzările și numărul de angajați, a afirmat directorul general Herbert Diess într-un podcast pentru ThePioneer, transmite Reuters.Volkswagen

Vrem să revenim la nivelul de dinaintea crizei în 2021 sau cel puţin să ne apropiem”, a răspuns Diess când a fost întrebat de vânzări şi de numărul de angajaţi.

Profitul este o chestiune diferită, a apreciat şeful VW. „Riscurile sunt ridicate. Ne confruntăm cu un deficit de semiconductori, iar criza provocată de pandemie nu s-a încheiat”, a adăugat el.

Volkswagen, care va susține conferința de presă anuală pe 16 martie, a anunțat luna trecută, că vânzările au scăzut cu 11,8% la 222,9 miliarde de euro în 2020, estimând însă că acestea vor crește semnificativ anul acesta.

Volkswagen estimează o marjă de operațională (ponderea profitului operațional în cifra de afaceri, n.red.) de 5% – 6,5% pentru 2021, vizând nivelul superior al intervalului, în creștere față de 4,3% anul trecut.

Profitul operaţional, excluzând elementele excepţionale legate de Dieselgate (scandalul emisiilor), a scăzut cu 45% anul trecut, la 10,6 miliarde de euro (12,83 miliarde de dolari).

În pofida scăderii profitului, Volkswagen a recomandat menţinerea stabilă a nivelului dividendelor pentru 2020 faţă de 2019, când a plătit 4,86 euro pentru o acţiune preferenţială şi 4,80 pentru o acţiune obişnuită.

Întrebat despre Volkswagen’s Power Day, programată pentru 16 martie, Diess a spus, în cadrul evenimentului, va fi prezentată strategia grupului privind bateriile pentru vehiculele electrice.

„Astăzi avem investiții în câteva start-up-uri. Suntem un mare investitor în Quantumscape”.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

CITEȘTE ȘI:

Lista statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,2% în luna februarie

Continental România continuă să investească în tehnologii pentru mobilitatea viitorului

 

Adaugati comentariu