Leasing operaţional pentru vehicule comerciale uşoare de 3,5 până la 7,5 tone

Tendinţele care dictează evoluţia pieţei de leasing operaţional, în principal pe segmentul de vehicule comerciale, sunt impuse înainte de toate de nevoile reale, palpabile şi presante ale utilizatorului.
leasing operaţional

Creat special pentru a-i deservi nevoile, produsul Business Lease, LCV pentru vehicule comerciale uşoare de la 3,5 până la 7,5 t inclusiv, a fost construit pornind tocmai de la nevoia acestora de adaptare şi flexibilitate pentru a asigura mobilitate neîntreruptă şi condiţii optime pentru mărfurile transportate.

Un produs integrat, complet

Am pornit de la ideea unui onestop-shop – un singur punct de contact, un singur furnizor care deserveşte toate operaţiunile legate de vehiculul comercial, de la identificarea soluţiilor optime de carosare, optimizare a spaţiilor de stocare şi echiparea vehiculului cu echipamentele necesare pentru personalizare, plata tuturor taxelor, asigurărilor CASCO şi RCA, rovinieta, anvelope de schimb şi depozitarea acestora, maşină de schimb specializată, până la întreţinerea completă a acestuia.

Pentru utilizatori, aceasta se traduce, în primul rând, în câştig de timp şi energie, pentru noi este o provocare constantă să adaptăm componentele acestui produs la realităţile operaţionale curente ale acestora.

Consultanţă

Alegerea celor mai potrivite vehicule se bazează pe o identificare atentă a nevoilor clientului şi pe înţelegerea corespunzătoare a acestora.

Pornim de la două elemente cheie: siguranţă şi scop şi declinăm fiecare etapă din experienţa de utilizare a vehiculelor comerciale în cele mai mici detalii: de la sarcina maximă de încărcare, condiţiile optime de transport, până la dispunerea uşilor şi modul în care acestea se deschid pentru a permite accesul facil la încărcătură şi manipularea acesteia.

Construcţia serviciilor

„Am construit produsul LCV ascultându- ne clienţii şi analizând oferta pieţei – o mulţime de produse standardizate care nu deserveau nevoile utilizatorilor decât într-o mică măsură, lipsa de consultanţă în selectarea mixului de servicii şi a vehiculelor potrivite, dar şi costuri de returnare surprinzătoare la final de contract. Am realizat că putem face cu adevărat diferenţa doar asumându-ne un feedback constant în toate etapele procesului, de la momentul selectării vehiculelor, până la punerea acestora pe stradă şi rularea lor în condiţii de siguranţă şi eficienţă optime. Pentru noi, orice proiect LCV pleacă de la a înţelege, vorbim limba clientului şi dăm sfaturi care se pot vedea cu uşurinţă în eficienţă operaţională“, spune Mircea Ungureanu, Customer Services & Products Manager Business Lease.

Selectarea mixului optim de servicii şi produse în leasing operaţional pentru vehicule comerciale se construieşte împreună cu utilizatorul, pe specificul activităţii derulate de acesta.

„Produsul LCV nu este un produs de tip one-size-fits-all. În primul rând este diferit de tot ceea ce oferă piaţa de leasing operaţional în momentul de faţă, pentru că acoperă cel mai mare număr de kilometri şi o plajă de autoutilitare de la 3,5 până la 7,5 tone, inclusiv. Apoi, diferenţele vin din modul în care derulăm mentenanţa şi imobilizarea vehiculelor, pe care încercăm să le planificăm în aşa fel încât să nu interferăm cu programul de business al utilizatorului şi să-i permitem să îşi deruleze operaţiunile fără întreruperi. Suplimentar, ne asigurăm că lucrurile se întâmplă astfel punând la dispoziţia clientului un vehicul de înlocuire specializat, cu configuraţii care să îi asigure transportul în condiţii optime în caz de imobilizare“, a adăugat Mircea Ungureanu, Customer Services & Products Manager Business Lease.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, Suplimentul „Vehicule utilitare”, iulie – august 2019)

CITEŞTE ŞI:

Philip Aarsman, Business Lease: IMM-urile au înţeles avantajele externalizării flotelor

Cum primeşti bani pe maşina de companie prin Sale&Leaseback

Cum să NU pierzi bani cu flota auto. Avantajele leasingului operaţional

 

Adaugati comentariu