România devine hub-ul central al grupului Holmbergs, specializat în soluții de siguranță auto

Grupul suedez Holmbergs, specializat în producția de soluții de siguranță pentru pasagerii auto, a achiziționat compania Te-Rox Prod, deținută de Doina Cepalis și își va reloca o parte din producția din Ungaria și Lituania în România.
Holmbergs

Astfel, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Pașcani, Roman și Ruginoasa, hub-ul central de producție al grupului, de unde produsele vor ajunge pe piețele din Europa, SUA și Asia, regiunea cu cea mai rapidă creștere în ultima perioadă.

Doina Cepalis, fondatoarea și proprietara Te-Rox Prod, va avea în continuare un rol fundamental în grup, urmând să fie administrator al afacerilor din România ale grupului și să ocupe un loc în Consiliul de Administrație, în calitate de acționar.

„Prin vânzarea către Holmbergs se creează premisele dezvoltării brandului pe care l-am fondat în 2007 și care este astăzi o platformă industrială foarte bine organizată. Holmbergs a găsit în Te-Rox Prod partenerul potrivit pentru dezvoltarea producției în Europa deoarece avem structura de rezistență pe care aceștia o căutau pentru a implementa strategia de extindere. Sunt sigură că tranzacția deschide noi perspective de dezvoltare și mă bucur că partenerii suedezi mută centrul de greutate al producției în România. Este o confirmare a talentului, pasiunii, cunoștințelor echipei Te-Rox, formată din 900 de oameni alături de care am crescut și am ajuns astăzi să avem o relevanță globală.”, a spus Doina Cepalis.

După un an de discuții preliminare, procesul de negociere și due diligence între Te-Rox Prod și Holmbergs a început în aprilie 2020 și s-a încheiat cu semnarea acordului de achiziție, pe 20 noiembrie 2020.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Grupurile îşi vor putea recupera pierderile fiscale

Covid-19. Marea Britanie începe imunizarea în masă cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Finanţări pentru instalarea a 1.000 de puncte de încărcare pentru maşini electrice

 

Adaugati comentariu