Advertisement

Motorul electric Yamaha floteauto.ro
Home Piaţa auto Industrie auto Motorul electric Yamaha va avea 48-272 CP

Motorul electric Yamaha va avea 48-272 CP

Compania niponă se află în stadiu final de dezvoltare a unui propulsoare electric ultra-compact. Motorul electric Yamaha va avea puteri cuprinse între 48 și 272 CP.

Yamaha ne prezintă, într-un clip, câteva detalii legate de viitoarea familie de motoare electrice. Cel mai interesant aspect legat de aceasta este disponibilitatea pe piață fără a fi montate într-un vehicul, fapt care va permite oricui are cunoștințe de bază despre propulsia electrică să-și construiască propriul EV.

➡ Iată motocicleta electrică cu tracțiune integrală! 💡

De asemenea, Yamaha va permite clienților să vină cu proiectul, urmând ca japonezii să creeze motorul ideal pentru respectiva aplicație. Și nu ne referim la clienți privați, ci la companii producătoare de motociclete și autoturisme. Iar adaptarea propulsorului va cere extrem de puțin timp, datorită volumului mic pe care îl ocupă și modularității familiei de motoare. Este o soluție deosebit de convenabilă pentru producători, care nu mai trebuie să dezvolte propriile propulsii electrice, ci le pot cumpăra direct de la Yamaha.

Motorul electric Yamaha în teste

Proiectul a fost început de către divizia de motociclete Yamaha, însă puterea celui mai potent reprezentant, 272 CP, permite montarea fără probleme inclusiv pe autoturismele sport. Așa cum putem vedea în clip, inginerii testează motorul electric Yamaha pe o Alfa Romeo 4C, cel mai carismatic roadster de pe piață. Iar în clip nu este prezentat niciun model moto al companiei, deci rămâne de văzut dacă viitorul propulsor va fi montat din uzină și pe gama de motociclete Yamaha, sau va fi doar vândut separat.

Motorul electric Yamaha floteauto.ro

Chiar dacă în clip nu sunt oferite detalii importante despre motor, acum 4 luni japonezii au publicat informații clare despre viitoarea familie de propulsoare. Acestea vor avea o densitate mare de putere (o valoare mare a raportului CP/kg) și va fi disponibil în diferite variante, de la 48 la 272 CP.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

litiului
Industrie auto

Mercedes și Stellantis sunt în discuții cu Serbia pentru a investi în procesarea litiului și în producția de baterii

Mercedes-Benz Group AG și Stellantis NV sunt în discuții cu Guvernul de...

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...