Trust Motors devine importator oficial Opel în România

Trust Motors, importator al mărcilor Peugeot, Citroen și DS Automobiles, devine și importator oficial Opel în România.
PSA Opel

Astfel, Trust Motors, companie cu 29 de ani de experiență și 130.000 de vehicule comercializate până în prezent, își întregește oferta cu primul brand german din portofoliu. Opel a fost preluat de grupul PSA în martie 2017 de la General Motors, pentru suma de 2,2 miliarde de euro. Noul importator oficial Opel în România va avea, astfel, 4 mărci în portofoliu: trei franceze (Peugeot, Citroen și DS Automobiles) și una germană (Opel).

➡ Totul despre viitoarea gamă de LCV-uri PSA-FCA 💡

„Este un pas înainte, important în parteneriatul cu Grupul PSA. Avem o lungă istorie de colaborare fructuoasă și sunt convins că această preluare aduce o valoare semnificativă pentru toate părțile interesate și ne va ajuta să gestionăm împreună, cu succes, provocările aduse de noua eră a mobilității și electrificării auto. Suntem pregătiți să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni și avem experiența și resursele necesare pentru a consolida mai departe businessul Opel în România“, a declarat CEO-ul Trust Motors, Andrei Iacob.

Importator oficial Opel în România, Trust Motors

Până când autoritățile locale vor aproba preluarea afacerilor Opel România de către Trust Motors, cele două companii își vor desfășura activitățile separat. După aceea, businessul Opel va fi integrat și adaptat strategiei Trust Motors, companie care va prelua inclusiv o parte din echipa Opel România.

Importator oficial Opel, dar cum rămâne cu FCA?

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor, după ce PSA și FCA vor fuziona oficial. Actualmente, Trust Motors importă toate mărcile PSA, în timp ce Auto Italia este importator al brandurilor FIAT, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Maserati și FIAT Professional în România. Să reținem că nu mai este vorba despre o preluare la nivel global, așa cum s-a întâmplat între PSA și Opel, ci de o fuziune cu drepturi egale, fapt care schimbă datele problemei.

Până atunci, însă, felicităm Trust Motors pentru lărgirea portofoliului!

 

Adaugati comentariu