Motocicleta electrică cu tracțiune integrală: UBCO a venit în Europa

Producătorul neo-zeelandez de vehicule electrice UBCO tocmai a ajuns în Europa. Printre produsele sale se află motocicleta electrică cu tracțiune integrală.
UBCO 2x2 floteauto.ro

Motocicletă electrică cu tracțiune integrală, adică 2×2. Adio lanț, adio cardan, bun venit cabluri electrice! Știu, puriștii or să arunce cu ouă, dar, chiar și așa, trebuie să recunoască marele avantaj al cablurilor: excepționala versatilitate, care permite amplasarea motoarelor în butuc, fără să mai fie nevoie de un întreg lanț cinematic.

➡ Iată bicicleta electrică cu autonomie 200 km! 💡

Și iată cum a luat naștere cel mai distractiv off-roader pe două roți (puriștii vor protesta din nou, cu gândul la KTM sau Husqvarna). Fără ambreiaj, fără cutie de viteze, fără emisii, fără zgomot, în deplină armonie cu natura.

Motocicleta electrică cu tracțiune integrală UBCO 2x2 floteauto.ro

Dacă greutatea vă îngrijorează, aflați că motocicleta nu cântărește decât 63 kg. Dacă autonomia vă sperie, cred că cei 120 km anunțați (probabil vreo 100 reali) sunt suficienți, mai ales că bateria Li-ion de 40 Ah se încarcă de la priza normală până la 90% în 6 ore. Viteza maximă este de 50 km/h, iar sarcina utilă… 200 kg!

Prețul? În Statele Unite costă 7.000 USD, dar pentru Europa nu a fost încă stabilit un preț. Ne așteptăm la 7.000 de euro, preț nu tocmai accesibil.

Motocicleta poate fi folosită drept alimentator pentru micile gadgeturi electrice (gen telefon mobil, tabletă, etc.). Vehiculul 2×2 a ajuns deja la a cincea generație și a fost omologat recent în Europa și în Statele Unite.

UBCO FRX1 floteauto.ro

În oferta pentru Europa va mai exista și o motocicletă electrică mai sportivă, numită UBCO FRX1, de asemenea, cu capacități de off-roader. Aceasta atinge o viteză maximă de 80 km/h, grație motorului de 20 CP și are o greutate de 60 kg. FRX1 are motor în cadru și roată spate antrenată cu lanț.

UBCO 4x4 floteauto.ro

Specialistul în motociclete electrice va aduce pe bătrânul continent și ATV-ul electric numit UBCO 4×4, pe care îl oferă actualmente în Australia și Noua Zeelandă. Ceea ce definește toată gama UBCO este versatilitatea: șapte baterii amovibile de motocicletă sunt responsabile cu alimentarea vehiculului pe patru roți. Astfel, dacă deții un ATV și o motocicletă, poți împrumuta unități din baterie de la primul la al doilea vehicul oricând ai nevoie.

 

 

 

Adaugati comentariu