Bicicleta electrică Fuell Fluid (1)
Home Piaţa auto Flotă verde Bicicleta electrică cu autonomie 200 km este aici!

Bicicleta electrică cu autonomie 200 km este aici!

Are două baterii ”camuflate” în lateralele cadrului, atinge 45 km/h și are o autonomie de 200 km: iată bicicleta electrică cu care poți face distribuție urbană fără riscul de a rămâne în ”pana prostului”!

Bicicleta electrică a fost gândită de faimosul pilot american Erik Buell (ajuns acum la 69 de ani), fondatorul celebrei companii moto Buell Motorcycle Company, care între timp a fuzionat cu Harley Davidson. Iar asta garantează o geometrie perfectă, combinată cu performanțe de top.

Bicicleta electrică dispune de două baterii, fiecare de 504 Wh (1,008 kWh în total), care îi asigură o autonomie combinată (electrică + mecanică) de 200 km. Deși sunt mascate și astfel par integrate în cadru, cele două baterii sunt detașabile și pot fi încărcate rapid la priză: 2,5 ore sunt suficiente pentru încărcarea la 80% din capacitate și încă 2,5 ore pentru restul de 20%. Buell garantează dezvoltarea unor noi baterii, odată cu evoluția tehnologiei, care să se potrivească perfect pe cadrul bicicletei și care să le poată înlocui fără efort pe cele vechi, chiar și la bicicletele aflate în uz. Bateriile pot fi achiziționate și separat, la 300 USD bucata (600 USD perechea), pentru a nu mai aștepta încărcarea celor de pe bicicletă.

Bateria de 1,6 milioane km va apărea anul viitor!

Bateriile alimentează un motor aflat în jurul butucului pedalier, care dezvoltă 500 W și 100 Nm (!) și astfel asigură accelerații extrem de rapide. Clasicul lanț a fost înlocuit cu o curea ultra-rezistentă din carbon, iar specialiștii de la Shimano au dezvoltat un schimbător cu 8 viteze pentru bicicleta electrică Fuell Fluid. Deși greutatea bicicletei nu a fost comunicată, ne putem doar imagina că aceasta ”levitează” în jurul a 30 kg, de aceea a fost adoptat un sistem hidraulic de frânare.

Bicicleta electrică Fuell Fluid (1)Credit foto: Mathieu Hubert/FUELL Inc.

Bicicleta are 5 niveluri de asistență electrică, afișate împreună cu alte informații pe ecranul IPS color de 3,2 inci. De asemenea, petrmite inclusiv încărcarea telefonului de la bateriile sale.

Bicicletele pot fi cumpărate de pe site-ul producătorului, la prețul promoțional de 3.113 USD, dar există și o variantă cu o singură baterie, la 2.813 euro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

Flotă verde

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

Cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...