Primul proces colectiv împotriva Volkswagen a început

Primul proces colectiv din Germania a demarat la Tribunalul regional Braunschweig, grupul auto Volkswagen AG fiind acuzat de manipularea emisiilor (Dieselgate).
Volkswagen

Acţiunea judiciară începe la patru ani de la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015, fiind implicaţi aproximativ 470.000 de reclamanţi individuali, reprezentaţi de Federaţia asociaţiilor de consumatori din Germania (VZBV).

În acest proces colectiv, plângerea vizează vehiculele cu motoare diesel de tip EA 189, iar obiectivul este de a stabili că cei care au achiziţionat maşini VW au fost în mod intenţionat lezaţi în urma folosirii de către producătorul auto a unui soft pentru a eluda standardele de emisii poluante, a informat recent VZBV. Instituţia vrea să obţină compensaţii
pentru proprietarii de maşini diesel VW care nu sunt atât de prietenoase cu mediul cum susţinea grupul auto atunci când consumatorii au făcut achiziţia.

Examinarea acestei plângeri colective urmează să dureze cel puţin până în 2023, din cauza unui posibil apel la Curtea federală, potrivit Volkswagen. Procedurile individuale ar putea dura peste un an, după aceea.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Monitorul preţurilor pentru carburanţi, accesat de 1,3 milioane de şoferi

Rabla şi Rabla Plus pentru companii, prelungite până la 11 octombrie

Am testat toată gama Piaggio!

Adaugati comentariu