Monitorul preţurilor pentru carburanţi, accesat de 1,3 milioane de şoferi

Platforma "Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi", care furnizează informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării, a înregistrat peste 1,3 milioane de accesări în numai 3 luni.
monitorul

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, consideră că proiectul funcţionează, însă precizează că acesta trebuie privit drept o sursă de informare despre benzinăriile unde se vând carburanţi mai ieftini.

„Proiectul pare să meargă bine. A avut peste 1.300.000 de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că or să scadă preţurile dramatic, că nu au cum să scadă dramatic, dar este o sursă de informare pentru conducătorii auto, să ştie unde pot să găsească combustibilul care-i interesează mai ieftin şi aşteptarea mea este că această informare mai lesnicioasă a conducătorilor auto va pune presiune asupra companiilor care au preţuri mai mari să le coboare spre cele care au preţuri mai mici”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, este încă devreme pentru cuantificarea efectelor lansării acestui proiect, însă, în ultimul timp, preţurile la carburanţi au coborât sub media europeană.

„În ultima perioadă, România e din nou un pic sub media europeană la preţul benzinei şi motorinei. De unde în ultimii ani trecusem un pic peste media europeană, acum văd pe ultimele date ale Eurostat, atât la benzină, cât şi la motorină, suntem puţin sub media europeană”, a comentat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” a fost lansată la 1 iulie 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

Rabla şi Rabla Plus pentru companii, prelungite până la 11 octombrie

Am testat toată gama Piaggio!

11 oferte pentru construcţia autostrăzii de Centură Bucureşti Nord

 

 

Adaugati comentariu