Mercedes-Benz nu va avea un hatchback electric

În pofida migrării tuturor producătorilor spre propulsiile electrice inclusiv pentru modelele mici și compacte, Mercedes-Benz nu va avea un hatchback electric, ci se va concentra pe SUV-uri, crossovere și van-uri.
Mercedes-Benz EQA Concept floteauto.ro

Volkswagen ID.3, Peugeot e-208, Renault ZOE, BMW i3, Fiat 500e, Honda e: iată câte un exemplu de hatch-uri mici și compacte aparținând câte unui grup de producători auto. Firește, dacă mai considerăm și alte modele electrice care provin de la respectivii producători, lista se lungește semnificativ. Însă, după cum puteți remarca, avem un mare absent: Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQA Concept floteauto.ro

Și asta, pentru că în Stuttgart hatch-urile mici și compacte cu propulsie electrică nu prezintă interes. Șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Mercedes-Benz, Markus Schäfer, a negat dezvoltarea unui astfel de model atât în prezent, cât și în viitorul apropiat.

”Trebuie să urmărim interesul manifestat de clienți, și, în acest moment, SUV-urile și crossoverele sunt favoritele absolute. Acestea sunt și prioritățile noastre”, le-a declarat germanul jurnaliștilor de la autocar.

💡 Citește testul cu A-Klasse Sedan cu motor de Duster! 💡

Așadar, cel mai mic modele electric ”cu stea în frunte” va fi Mercedes-Benz EQA, următorul pas în atingerea țelului de a depăși 10 modele electrice până în 2022. Crossoverul compact, prezentat la Salonul de la Frankfurt 2017 sub formă de concept, va avea dimensiuni exterioare asemănătoare cu cele ale modelului GLA și ar putea intra în producția de serie în prima parte a anului viitor. Ne așteptăm la un preț de pornire de aproximativ 45.000 euro, prețul încă ridicat al tehnologiei electrice fiind unul dintre motivele pentru care Mercedes-Benz nu va scoate un hatch cu emisii zero.

Mercedes-Benz EQA Concept hatchback electric floteauto.ro

Deși nu vor avea un hatchback electric, nemții testează actualmente și o versiune electrică pentru viitoarea Clasă S (EQS) și una pentru vanul V-Klasse (EQV), o dovadă clară că Schäfer are direcții strice de dezvoltare. Asta, deși rivalul premium de-o viață, BMW, are în ofertă hatch-ul de clasă mică i3, iar Audi tocmai a înmatriculat în Germania câteva exemplare A1 e-tron pentru teste pe șosea.

foto: Mercedes-Benz Concept EQA

Adaugati comentariu