Advertisement

Audi A1 e-tron
Home Piaţa auto Autoturisme Audi A1 e-tron? Foarte probabil, da!

Audi A1 e-tron? Foarte probabil, da!

În luna martie, pe piața din Germania au fost înmatriculate câteva exemplare Audi A1 cu motoare electrice, pe care Audi le va folosi pentru teste pe șosea. Să asistăm la nașterea unei viitoare versiuni Audi A1 e-tron?

Este foarte posibil, mai ales că în segmentul de autoturisme mici deja avem suficienți concurenți care să-i facă pe inginerii din Ingolstadt să dezvolte o mini-electrică. Și, că tot am adus vorba de ”mini”, cel mai puternic adversar al viitorului Audi e-tron este chiar Mini Cooper S E.

Pseudo-britanicul cu suflet german vine cu o baterie de 32,6 kWh (28,9 kWh net), care îi asigură o autonomie reală medie de 210 km și cu un motor sportiv, de 184 CP, care permite o accelerație 0-100 km/h în 7,3 s.

Audi A1 e-tron

Al doilea concurent al viitorului Audi A1 e-tron este Honda e, care vine în două versiuni, ambele cu baterie de 35,5 kWh (32 kWh net), suficientă pentru o autonomie medie de 230 km: cu motor de 136 CP, care asigură o accelerație 0-100 km/h în 9,5 s, respectiv cu motor de 154 CP și un sprint 0-100 km/h în 8,3 s.

TOP: cele mai ieftine electrice din România!

În sfârșit, deși este ceva mai mic (dar cu dimensiuni exterioare superioare celor ale lui 500 cu motor termic), FIAT 500e îl poate concura direct pe viitorul A1 electric datorită imaginii iconice pe care o are și caracterului premium. Cu a sa baterie cu capacitate netă de 42 kWh, 500e va oferi o autonomie reală medie de 290 km, în timp ce motorul de 120 CP va accelera mașina până la 100 km/h în 9 secunde.

Audi A1 e-tron

Toate cele trei modele concurente sunt iconice, în felul lor, fie datorită prestigiului pe care și l-au construit de-a lungul timpului ca modele clasice (în cazul lui Mini și al lui 500), fie datorită unui design fabulos (în cazul lui Honda e).

În luptă intră și modelele de segment B (în esență A1 este un autoturism de clasă mică) Peugeot e-208, Opel Corsa-e și Renault ZOE de generația a 2-a, chiar dacă niciunul dintre ele nu face parte din zona premium.

Revenind la A1 e-tron, acesta nu are pedigree de model iconic, dar se poate baza pe platforma scalabilă MEB și poate fi unul dintre cele 20 de modele electrice promise de grupul VW până în 2025.

Ar putea exista și posibilitatea unui model complet nou de gabaritul lui A1, iar nemții l-ar putea folosi pe A1 drept ”mule” (model camuflat de test) pentru noul model, așa cum sugerează analistul auto Mattias Schmidt în tweet-ul de mai jos.

Indiferent cum va fi, este clar că în Ingolstadt este dezvoltat un model electric de segment B care, în viitorii ani va fi disponibil pe piață.

via insideEVs

foto: Audi

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...