Advertisement

iohannis
Home Administrare flote Juridic Klaus Iohannis: România nu este în faza în care poate relaxa restricţiile

Klaus Iohannis: România nu este în faza în care poate relaxa restricţiile

În contextul în care unele state europene, precum Germania, Austria sau Cehia, pregătesc strategii pentru ieşirea din izolare, preşedintele Klaus Iohannis consideră că România nu este în faza în care poate relaxa restricţiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„În România, din păcate, numărul de cazuri creşte, numărul de persoane care sunt tratate în urgenţe creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Şi vreau să vă spun mai mult, depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a afirmat şeful statului după ce a vizitat Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a subliniat că dacă va exista o relaxare prea rapidă, se poate ajunge „în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile şi nimeni nu-şi doreşte aşa ceva”.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a menţionat că va rămâne acasă de sărbătorile pascale, îndemnându-i pe români să facă la fel.

„Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi, nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români să faceţi cu toţii”, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis a vizitat Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu premierul Ludovic
Orban şi cu ministrul de Interne Marcel Vela, activitatea centrului fiind prezentată de secretarul de stat Raed Arafat.

Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

CNCCI urmăreşte activitatea tuturor centrelor judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

În România, până la data de 8 aprilie, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Cele mai multe cazuri sunt la Suceava – 1.430 şi Bucureşti – 637. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 209 persoane, internate în spitale, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 

CITEŞTE ŞI:

Livrări cu vehicule autonome: Nuro

Câţi angajaţi sunt în Palatul Victoria. 636 de persoane formează aparatul de lucru al Guvernului

Accident cu microbuzul încărcat. Ce se întâmplă?

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...