Advertisement
suv
Home Administrare flote Juridic „Mai multe sau mai puține SUV-uri?”: Parizienii, chemați să decidă asupra viitorului acestor vehicule

„Mai multe sau mai puține SUV-uri?”: Parizienii, chemați să decidă asupra viitorului acestor vehicule

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunțat organizarea unui nou referendum cetățenesc la începutul anului 2024. De data aceasta le cere parizienilor să-și spună cuvântul asupra viitorului SUV-urilor în capitala Franței.

Nu este un secret pentru nimeni că municipalitatea din Paris are în vedere reducerea prezenței SUV-urilor pe străzi. După ce a apelat la opiniile concetățenilor pentru a decide asupra viitorului scuterelor electrice închiriate, a hotărât să facă același lucru pentru a tranșa dezbaterea în jurul viitorului SUV-urilor. Astfel, pe 4 februarie, parizienii sunt chemați să voteze „o creștere foarte semnificativă a tarifelor de parcare nerezidențială pentru SUV-uri și vehicule 4×4”, „care sunt cu 20% mai poluante decât mașinile obișnuite”, a spus Anne Hidalgo.

La fel cum deja se întâmplă în Lyon, primăria din Paris vrea să-i determine pe șoferii care conduc SUV-uri să plătească mai mult pentru ocuparea proprietății publice. Proiectul a fost inițiat de ecologiștii din Consiliul local încă din iulie 2022, dar nu a fost pus în aplicare până în prezent. În argumentarea lor, care vizează ajustarea prețurilor parcării în stradă în funcție de tipul vehiculului, consilierii au invocat „tendința producătorilor de autoturisme de a elimina din gamă vehiculele de familie break sau monovolume în favoarea vehiculelor de tip SUV”. În plus, ei consideră că, ”aceste mașini sunt mult mai mari și mai grele”, și ”provoacă accidente mai grave, barele lor de protecție fiind la înălțimea organelor vitale ale pietonilor, dând naștere unui sentiment de nesiguranță pentru cei mai vulnerabili, în special pentru copii”.

Potrivit datelor publicate de Le Parisien, 15% dintre vehiculele private care circulă în Paris sunt SUV-uri, adică peste 170.000 de mașini. În ultimii patru ani, numărul acestora a crescut cu aproape 60%.

Votul va fi deschis tuturor parizienilor înscriși pe listele electorale. Se va desfășura duminică, 4 februarie 2024 exclusiv personal, în fiecare arondisment, de la 9.00 la 19.00.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR pregătește licitația pentru construcţia drumului de mare viteză ”Someş Expres”

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ges
Juridic

Guvernul a aprobat Strategia pe termen lung pentru reducerea emisiilor de GES

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința...

gaze cu efect de seră
Juridic

7 aspecte-cheie despre raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Directiva CSRD

Raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră, prevăzută de Directiva privind...

Schengen
Juridic

Parlamentul European vrea ca toate subvențiile pentru combustibilii fosili să fie eliminate, la nivel global, până în 2025

Parlamentul European a convenit asupra recomandărilor pe care le va prezenta la...

RAR Auto-Pass
Juridic

RAR introduce sistemul de programări pentru anumite operațiuni

Începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului...