Advertisement
unsar
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Neatenţia şoferilor şi traversarea prin loc nepermis, cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor

Neatenţia şoferilor şi traversarea prin loc nepermis, cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie (37%), precum şi traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor, arată rezultatele Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Totodată, neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 20% dintre românii care au participat la cercetare. De asemenea, 9% sunt îngrijorați de lipsa semafoarelor.

Nerespectarea semnelor de circulaţie de către şoferi completează topul celor 5 motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor.

Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, peste 2.000 de copii au fost implicaţi în accidente rutiere pe şoselele din România, dintre care 142 au decedat (105 nu erau asiguraţi cu mijloace de siguranţă rutieră în maşină – scaun auto sau centură de siguranţă).

“România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa, respectiv 86 de decese la un milion de locuitori în 2022. Pentru a schimba această realitate, UNSAR a iniţiat un demers de anvergură: Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră, un proiect de ţară în care sunt implicate în prezent 26 de autorităţi, instituţii şi organizaţii nonguvernamentale”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

„Ca obiectiv general, Coaliţia susţine public adoptarea imediată a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi la reducerea semnificativă a numărului de accidente”, a precizat, la rândul său, și Claudiu Sofron, Specialist Asigurări Auto, UNSAR.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

„Mai multe sau mai puține SUV-uri?”: Parizienii, chemați să decidă asupra viitorului acestor vehicule

Brake-by-Wire. Noul sistem de frânare de la ZF elimină necesitatea lichidului de frână

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...