Ludovic Orban: Vom deschide comerţul, nu şi mall-urile

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, după data de 15 mai, vor fi ridicate restricţiile în ceea ce priveşte comerţul, cu excepţia mall-urilor, iar deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru motive întemeiate, precum deplasări de serviciu, la rude sau pentru activităţi agricole.
starea de alertă

După data de 15 mai, vor fi ridicate restricţiile în ceea ce priveşte hotelurile şi comerţul, cu excepţia mall-urilor, dar restaurantele, cafenelele şi barurile nu se vor deschide, nici cele din spaţii închise, nici cele din spaţii deschise.

Potrivit prim-ministrului, deschiderea comerţului va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior.

„Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a menţionat că hotelurile vor fi deschise, dar nu şi restaurantele, având în vedere că acestea din urmă prezintă un mare risc epidemiologic.

„Hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele – mai ales în spaţii închise – sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise”, a explicat Orban, care a admis, totuşi, că restaurantele sau cafenelele în spaţii deschise să îşi poată relua activitatea pe 1-15 iunie.

Totodată, Ludovic Orban a arătat că după data de 15 mai, deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru motive întemeiate: deplasări de serviciu, deplasări la rude, deplasări pentru activităţile agricole.

„Dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane, înseamnă că se pot duce la munte. Adică va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor, care va creşte cererea şi pe unităţile de cazare. Ştiu că ele sunt legate şi de restaurante, dar încă nu putem da drumul la restaurante acum”, a premierul.

 

CITEŞTE ŞI:

Sistem P2P: mașinile electrice s-ar putea încărca una de la cealaltă. Iată cum!

Tu ce fel de consumator eşti? Patru tipologii în vremuri de Covid-19

IMM Invest. Peste 20.000 de cereri de credite au fost transmise către bănci

 

Adaugati comentariu