IMM Invest. Peste 20.000 de cereri de credite au fost transmise către bănci

Toate cererile de înscriere în programul IMM Invest România, înregistrate până la data de 4 mai 2020 au fost prelucrate, iar 20.139 de solicitări au fost transmise către cele 22 de bănci partenere, pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare, a anunţat Fondul naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).
muncă

„În mini-vacanţa de 1 Mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile înscrise în programul IMM Invest până la data de 3 mai 2020. În urma unei mobilizări fără precedent, în care au fost implicaţi toti angajaţii FNGCIMM, au fost analizate 47.896 cereri formulate de un număr de 37.089 IMM-uri înregistrate în aplicaţia www.imminvest.ro, iar un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise către cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare”, au precizat reprezentanţii FNGIMM.

Aceştia au adăugat că au fost primite mii de mesaje de la IMM–uri care au solicitat suportul echipei de consiliere pentru a afla modalitatea de accesare a programului şi s-au cerut clarificări sau sprijin în depăţirea unor dificultăţi apărute în procesul de înscriere.

„Ne-am străduit să raspundem în timpul cel mai scurt şi să oferim servicii de consiliere şi asistenţă permanentă. Activitatea extrem de intensă şi susţinută din ultimele şase zile, ne-a permis să respectăm promisiunea făcută fiecărui IMM, ca în termen de maxim 72 de ore, să realizaăm analiza de eligibilitate a oricărei solicitări”, au menţionat sursele citate.

Din cele 53.190 de cereri introduse în aplicatie de la demararea programului IMM Invest România, au fost analizate un număr de 47.896 cereri (reprezentând 90% din total cereri), formulate de un număr de 37.089 IMM-uri înregistrate în aplicaţia www.imminvest.ro, un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise la bancă (43,56%), pentru un număr de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificări, iar un număr de 49 de solicitari au fost respinse, motivul fiind că nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de 4.519 de cereri (8,7%) urmează să fie luate în analiză.

Aplicaţia programului IMM Invest România va rămâne deschisă până la 31 decembrue 2020, având un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

Pe site-ul www.fngcimm.ro şi pe pagina de Facebook a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este publicat Ghidul de completare a cererii online, precum şi modelele de completare a diferitelor tipuri de declaraţii.

Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăţi întâmpinate în procesul de înscriere în aplicatie, instituţia recomandă utilizarea adresei de email imminvest@fngcimm.ro .

 

CITEŞTE ŞI:

Klaus Iohannis: Din 15 mai vom intra în stare de alertă. Ce restricţii dispar

Mercedes-Benz EQV filmat pe străzile din Stuttgart

Intel va cumpăra Moovit cu 1 MLD. $ pentru a-şi dezvolta divizia de maşini autonome

 

 

Adaugati comentariu