Încărcare solară pentru orice pick-up

Compania americană Worksport a pus la punct un sistem de încărcare solară personalizat pentru orice suprafață a benei. Pe lângă alimentarea diverselor elemente auxiliare externe, acesta poate crește autonomia viitoarelor pick-upuri electrice. Disponibil de anul viitor.
Incarcare solară pick-up floteauto.ro

Iată un mod de a împușca doi iepuri dintr-o lovitură: câștigi o sursă de curent independentă de rețea, cu care poți să alimentezi diverse scule și dispozitive electrice pe teren și ferești marfa din benă de hoți și de ploaie.

Compania americană Worksport a dezvoltat câteva panouri de celule fotovoltaice retractabile, de dimensiuni diferite, destinate diferitelor modele de pick-upuri. Acestea sunt montate fie pe suprafețe soft (gama SC), fie pe suprafețe dure din aluminiu (gama TC), ambele variante fiind pliabile pe segmente, pentru a permite accesul deplin la benă.

De asemenea, când panourile sunt pliate, compania garantează vizibilitatea celui de-al treilea stop de frână, pentru că dimensiunile fiecărei plăci sunt personalizate pentru fiecare model de pick-up. Însă marele pariu ține de încărcarea solară a bateriilor pick-upurilor electrice. În acest sens, americanii susțin că energia produsă de sistemul solare echivalează cu 25-30% din energia necesară deplasărilor zilnice între casă și serviciu.

Incarcare solară pick-up floteauto.ro

Perspectivele sistemului de încărcare solară

Acesta vine la pachet cu propria baterie detașabilă care poate înmagazina până la 2 kWh și cu o interfață ușor de citit și de folosit. Deși poate părea o ”frecție la picior de lemn”, utilizarea celulelor solare pentru propulsarea vehiculelor este o soluție tot mai des întâlnită în industria auto: pe de o parte, celulele devin tot mai performante, iar, pe de altă parte, aglomerarea la stațiile de încărcare rapidă obligă la dezvoltarea de soluții alternative.

Incarcare solară pick-up floteauto.ro

Deja Toyota echipează modelul Prius Prime cu celule fotovoltaice pe plafon, care promit o creștere a autonomiei electrice cu până la 5 km pe zi, iar Lightyear One promite… 65 km pe zi proveniți exclusiv din celulele fotofoltaice montate pe toată suprafața superioară a mașinii. Chiar și Tesla va dota pick-upul Cybertruck cu un astfel de sistem.

via worksport

 

 

Adaugati comentariu