Daimler Buses premiat la Bus World

Mercedes-Benz Tourismo M/2

Marșul triumfal al ”greilor” Daimler continuă: după prezentarea viitorului model electric E-Fuso, divizia de autobuze a companiei germane a câștigat cinci premii la expoziția internațională Bus World desfășurată recent în Belgia.

Daimler Buses și-a arătat valoarea cu ocazia evenimentului Bus World 2017, cea mai mare expoziție de profil, desfășurată între 20 și 25 octombrie în Kortrijk, Belgia. Două dintre modele gamei au fost apreciate în mod deosebit de juriu: Mercedes-Benz Tourismo M și Citaro Hibrid.

Mercedes-Benz Tourismo Bus World M/2

 

Primul dintre ele, Tourismo M, a obținut locul fruntaș la categoriile ”Design” și ”Siguranță”, juriul fiind impresionat de combinația dintre numărul mare de locuri și portbagajul încăpător pentru un autocar cu doar două axe. Lungimea sa măsoară 12,9 m, fapt care îi asigură un rând de locuri în plus față de versiunea Tourismo de 12,14 m lungime.

 

 

 

Mercedes-Benz Citaro hybrid Bus World

 

De aceeași apreciere se bucură și versiunea hibrid a lui Citaro care, la debut, a primit Marele Premiu la categoria Autobuze și, de asemenea, Premiul pentru Siguranță. RATB-ul ne plimbă prin București cu o variantă mai veche a premiantului, dar ultima generație a primit, pe lângă sistemul de propulsie hibrid, și un nou sistem de direcție electrohidraulică, fapt care îi permite să-și scadă consumul mediu până la 8,5 l/100 km.

 

 

Setra S 516 HD

 

Pe lângă cele două modele, și autocarul Setra S 516 HD, aparținând gamei ComfortClass dedicată transporturilor lungi, a fost recompensat cu distincția ”Autocarul Sustenabil al Anului 2018”, juriul punctând echilibrul dintre economia de combustibil și confortul la rulare.

 

 

 

”Suntem extrem de mândri de recunoașterea primită din partea experților internaționali în domeniul autobuzelor și autocarelor, în ceea ce privește aspectul, siguranța și eficiența vehiculelor Daimler. Credem că la baza acestor premii se află preocuparea noastră permanentă pentru nevoile consumatorilor și pentru protejarea mediului înconjurător, în dezvoltarea produselor și serviciilor Daimler. Din acest motiv, brandurile noastre, impulsionate de onorurile primite în cadrul BusWorld, vor continua să reseteze standardele la nivel de industrie în materie de eficiență economică și responsabilitate față de mediul înconjurător”, a declarat Ulrich Bastert, Head of Marketing, Sales and Customer Services în cadrul Daimler Buses.

Ulrich Bastert

Adaugati comentariu