Advertisement

Home Transporturi Tourismo 2017 pornește la drum

Tourismo 2017 pornește la drum

Tourismo este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate autocare de pe piața europeană, acest model fiind des întâlnit pe șoselele continentului. De asemenea, în România, este unul dintre principalele motoare de vânzări ale liniei de autocare Mercedes-Benz de la noi din țară.

Tourismo RHD este cea mai nouă stea lansată de marca germană Mercedes-Benz.Proiectat pentru a îndeplini cele mai stricte norme de poluare și continuând linia de dotări de siguranță a cunoscutului producător german, Mercedes-Benz Tourismo RHD a fost prezentat astăzi, în Germania.

Cu o gamă extinsă de versiuni de dotare și motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanțe mari și curse comerciale sau expres, excursii și, ocazional, în curse speciale în regim urban. Această polivalență consolidează poziția noului Tourismo RHD drept noua stea pe segmentul business, evidențiind viziunea Mercedes-Benz asupra gamei de autobuze și autocare. Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Economie și ecologie

Pentru companii, eficiență maximă a costurilor înseamnă, în primul rând, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoi, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% față de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii și prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante și cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016. Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu șase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l și 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare și o eficiență ridicată la nivel de costuri. Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.

Siguranța pe primul loc

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist, pentru condiții de trafic aglomerat, și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranță a noului Tourismo RHD. Gama vastă de elemente de siguranță poate fi configurată individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranță cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar dacă include toate dotările de siguranță, este de nedepășit.

În ceea ce privește siguranța pasivă, Tourismo RHD stabilește noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a noului șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu de supraviețuire, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.

Confort pentru drumuri lungi

Noul Tourismo RHD le oferă pasagerilor o ambianță excelentă. Ușile și treptele de acces au un design ergonomic și permit cu ușurință accesul în autocar, iar interiorul are un design plăcut, aerisit. Un alt aspect ce merită evidenţiat este noutatea scaunelor Softline: imprimeul în formă de diamant al scaunelor și tetierelor amintește de limuzinele Mercedes-Benz. Cu o gamă variată de imprimeuri pentru podele, opțiuni de țesături pentru scaune, pereți laterali, perdele, partea inferioară a rafturilor pentru bagaje și plafonul central, noul Tourismo RHD este un autocar ce impresionează prin gama de opțiuni de personalizare.

La fel de atrăgătoare sunt și seturile de serviciu, disponibile cu diverse decorațiuni. Noul design al bucătăriei din autocarul Tourismo RHD, cu o multitudine de echipamente, îmbunătățește confortul pasagerilor, la fel ca noul sistem de climatizare: control bi-zonal cu reglare automată și două circuite separate pentru încălzire și climatizare asigură o temperatură constantă la bord.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...