Advertisement
restituirea taxelor auto
Home Administrare flote Asigurări FGA a făcut plăţi de 333,8 mil. lei

FGA a făcut plăţi de 333,8 mil. lei

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat la plată, până la finele lunii octombrie 2017, 63.398 cereri, pentru societăţile aflate în faliment, Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Forte Asigurări.

Comisia Specială a Fondului a aprobat 55.205 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai societăţii Astra Asigurări, 6923 de cereri pentru cei ai societăţii Carpatica Asig şi 1270 de cereri de plată, pentru creditori de asigurări ai societăţii Forte Asigurări.

FGA avea înregistrate, la finalul lunii octombrie 2017, 63.575 cereri de plată pentru societatea Astra Asigurări, 30.135 cereri de plată pentru Carpatica Asig şi un număr de 1365 cereri de plată depuse de către potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Forte Asigurări.

Din totalul plăţilor de 333,8 milioane lei efectuate până la 31 octombrie 2017, în contul creditorilor Astra Asigurări s-au virat 284,5 milioane lei, în timp ce pentru creditorii Carpatica Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat şi suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii Forte Asigurări.

FGA reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai companiilor Astra Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale, doar către petenţii care au depus cereri de plată în timpul legal prevăzut de legislaţie şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurător în faliment.

De asemenea, FGA informează că evenimentele din ultimele luni, respectiv incendiul de la depozitul din Dărăşti, Ilfov al companiei Glogal Arhive Management sau atacurile informatice asupra bazei de date a companiei Astra Asigurări, nu au avut nici un impact asupra activităţii FGA.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

Guvernul a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de act normativ inițiat...

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...