Brigada Autostrăzi a sancţionat 47 de şoferi pentru viteză excesivă

În ultima săptămână, 47 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 222 km/h, pe autostrada A3.Astfel, pe autostrada A1, 31 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 214 km/h, pe autostrada A2, au fost depistaţi 5 şoferi care circulau cu viteze de până la 201 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistaţi 11 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 180 şi 222 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 5 noiembrie, la kilometrul 2 al Autostrăzii A3 Turda – Borş, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitatea Noslac, judeţul Alba, care circula cu 222 km/h.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

Adaugati comentariu