SPP cumpără, prin licitaţie, 3 autovehicule blindate pentru transportul demnitarilor

Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) organizează o licitaţie pentru achiziţionarea unor limuzine pentru transportul demnitarilor, o parte dintre acestea urmând să fie blindate, precum şi autovehicule speciale de intervenţie antiteroristă.
spp

Potrivit anunţului publicat în SEAP, SPP vrea să cumpere trei autovehicule blindate pentru transportul demnitarilor, din care două vor fi pentru oraş, contractul fiind estimat la 4,96 milioane de lei, inclusiv TVA.

Cu un motor de minimum 500 CP, autoturismele blindate de oraş vor fi tip berlină, în trei volume, cu patru uşi şi patru locuri, tapiţerie din piele şi vopsea metalizată. Lungimea vehiculelor va fi de minimum 5,2 metri, iar lăţimea – minimum 1,85 metri.

SPP solicită prin caietul de sarcini un blindaj clasa VR9, capabil să ofere protecţie la explozii uşoare şi atacuri cu diverse arme de foc, rezervor special combustibil, care previne scurgeri în caz de fisurare sau perforare, sistem stingere automată incendiu compartiment motor, sistem pentru ventilarea de urgenţă cu aer proaspăt a habitaclului şi baterie auxiliară pentru pornire de urgenţă.

În cazul autoturismului de teren blindat, autoritatea contractantă a impus un motor de minim 450 CP, cu tracţiune integrală şi un sistem de blindaj clasa VR6, aceasta însemnând rezistenţă la arme de foc de calibru mic, fragmente de grenade de mână sau alte încărcături explozive.

Contractul va fi finanţat din fonduri de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire este cel mai mic preţ.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 6 decembrie 2017, ora 16.00, iar cel de deschidere a ofertelor, 29 decembrie, ora 18.00.

Achiziţia limuzinelor blindate este necesară în contextul în care România va prelua în 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

SPP deţine în acest moment trei autoturisme blindate, toate fiind uzate moral. Dintre acestea, unul este fabricat în 2003, iar celelalte două sunt fabricate în anul 2001.

 

 

Adaugati comentariu