CNSU a respins măsura de carantinare a zonei metropolitane Bucureşti

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat o hotărâre prin care decis să nu valideze propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii de carantinare la “nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.
carantină

Totodată, prin Hotărârea CNSU nr. 87/2021 se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Prin aceeaşi hotărâre a CNSU, adoptată vineri, s-a stabilit ca Grupul de Suport Tehnico – Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică din municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi celelalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

HOTĂRÂREA nr. 87 din 15.10.2021
privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri din aceste zone

Art. 1 – (1) Nu se validează propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la “nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.

(2) Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control al respectării măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Art. 2 – Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică de la nivelul Municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi celorlalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Art. 3 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I şi se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

CITEȘTE ȘI:

Parteneriatul Continental cu universitățile include și granturi de cercetare

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut în primele 8 luni cu 31,1%

Italia introduce de astăzi obligativitatea Certificatului Covid-19 pentru toţi angajaţii

 

Adaugati comentariu