Elon Musk, șeful Tesla, are o avere de 230 de miliarde de dolari

Averea netă a lui Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a urcat vineri dimineață, la 230 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index. Jeff Bezos, CEO Amazon, se află pe locul doi, cu o avere netă de 191 miliarde de dolari. Elon Musk l-a depășit pe Bezos, care deținea din 2017 titlul de cel mai bogat om din lume, în luna ianuarie 2021.elon musk

Musk a adăugat peste 60 de miliarde de dolari la averea sa anul acesta datorită performanței puternice a acțiunii Tesla, precum și unei vânzări recente de acțiuni la SpaceX, care a evaluat compania la 100 de miliarde de dolari. Tranzacția cu titluri SpaceX a adăugat 11 miliarde de dolari la averea netă a lui Musk, potrivit Bloomberg.

Elon Musk a fost criticat de-a lungul timpul că nu face mai multe acte de caritate din averea sa masivă, însă acesta a răspuns că preferă să rămână anonim atunci când dă bani și, la începutul acestui an, a cerut utilizatorilor Twitter „feedback critic” cu privire la modalitățile prin care poate dona.

Anul acesta, Musk va oferi un premiu de 100 de milioane de dolari în cadrul concursului ”XPrize Carbon Removal”, organizat în cadrul fundației care îi poartă numele, o inițiativă destinată combaterii încălzirii globale prin promovarea tehnologiilor de capturare a CO2 din atmosferă.

Alți doi mari miliardari cunoscuți, Bill Gates și Warren Buffet se plasează în Topul celor mai bogați oameni din lume pe locurile 4, respectiv 10, averile lor de 130 de miliarde de dolari, respectiv 102 miliarde de dolari fiind sursa de finanțare a unor activități filantropice susținute, relatează CNBC. Ambii ar fi fost mult mai aproape de Musk dacă nu ar fi donat, de-a lungul timpului, zeci de miliarde de dolari.

 

CITEȘTE ȘI:

CNSU a respins măsura de carantinare a zonei metropolitane Bucureşti

Parteneriatul Continental cu universitățile include și granturi de cercetare

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut în primele 8 luni cu 31,1%

 

Adaugati comentariu