Continental, companie tehnologică, se implică activ, în colaborare cu universități din țară, la atragerea de fonduri și granturi pentru cercetare pentru dezvoltarea de proiecte în direcția unei mobilități curate, smart city, precum și pentru crearea de noi servicii de mobilitate la nivelul orașelor.
De asemenea, parteneriatele companiei cu instituțiile de învățământ superior presupun și actualizarea constanta a curriculei, dezvoltarea de programe de licență și masterat Continental integrate în oferta universităților și prezența membrilor companiei în comitetele directoare ale acestora.
“La nivelul întregii țări, Continental este partener strategic a numeroase unități de învățământ preuniversitar și universitar. Ne implicăm activ în proiectele care aduc beneficii comunității locale, menținem o bună legătură cu unitățile de învățământ și formăm viitori specialiști pentru nevoile industriei aflate în continuă expansiune. Doar la Continental am crescut, în ultimii ani, în medie cu 1.000 de colegi/ an. Investim constant în educaţia elevilor, studenților, a internilor şi absolvenţilor de facultate prin diferitele oportunităţi de carieră pe care le oferim. În total, peste 200 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile clasice cât și cele mai recent apărute în domeniul automotive, precum: Cybersecurity, Machine Learning, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Big Data”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship pe parcursul anului trecut universitar la sediile companiei din România.
Granturi și proiecte de cercetare pentru o mobilitate sustenabilă, în cadrul parteneriatelor cu universitățile, la Timișoara
Proiecte precum Machine Learning for Autonomous Driving, Qualification Laboratories Research by means of Electromagnetic Compatibility sau Reliability Simulations and Design of Automotive Products ori Researching Facility Management Industry 4.0/ IIoT Solutions Regarding Integrability/ Interoperability and Supervision sunt de interes pentru echipa Continental Automotive din Timișoara. Scopul lor este de a genera noi oportunități de cercetare și de a obține rezultate și a identifica soluții inovatoare ce pot fi aplicate în industria automotive.
Parteneriatul cu universitățile înseamnă și o colaborare la nivelul dezvoltării currriculei. Astfel, zeci de angajați din cadrul sediilor Continental din Timișoara (Automotive, Tires și ContiTech) colaborează cu instituțiile de învățământ superior din capitala Banatului pentru dezvoltarea de programe de licență și master (cum sunt, spre exemplu System Test for embedded systems, Artificial Intelligence, Cybersecurity și Machine Learning, Cloud Computing), pentru desfășurarea laboratoarelor practice, precum și pentru a aduce în fața studenților nevoile acestui sector și felul în care ei pot răspunde acestora odată studiile finalizate.
Sediul Automotive, alături de fabrica de anvelope din Timișoara și de ContiTech s-au implicat și în susținerea materială și financiară (prin sponsorizări) a diverselor programe propuse de universități prin dotarea de laboratoare, feedback și implicare pe actualizare programe de master, workshop-uri și prezentări pentru studenți, colaborare cu ligiile studențești, sponsorizări ale unor evenimente academice, parteneriate în proiecte europene, finanțare de programe de cercetare. Colaborarea cu Universitatea de Vest, Universitatea Politehnca din Timișoara, instituții din Arad, Alba-Iulia sau Cluj aduc valoare adăugată atât companiei, prin pregătirea studenților pentru a răspunde eficient nevoilor pieței, cât și universităților, prin gestionarea unei oferte curriculare moderne, adaptate la solicitățile mediului privat.
Programe universitare pentru dezvoltarea sectorului automotive și a tendințelor din industrie la Continental Iași
La Iași, disciplina facultativă “Ingineria Software specifică automobilelor” (ISSA) își propune să fie o introducere în lumea Automotive pentru studenții din anul III de la Facultatea de Informatică și Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Afacerile din comerţul auto-moto au crescut în primele 8 luni cu 31,1%
Italia introduce de astăzi obligativitatea Certificatului Covid-19 pentru toţi angajaţii
1 din 3 vehicule înmatriculate sunt utilizate în leasing operațional. În Franța
Comentați?