1 din 3 vehicule înmatriculate sunt utilizate în leasing operațional. În Franța

În perioada 1 septembrie - 30 septembrie, 43.123 de vehicule utilizate în leasing operațional au fost înmatriculate în Franța, un volum aflat scădere ușoară comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar care reprezintă totuși 27% din totalul înmatriculărilor.leasing operațional

Potrivit datelor publicate de Asociația profesională a companiilor de leasing operațional (Syndicat des entreprises des services automobiles en LLD et des mobilités – SesamLLD), în luna septembrie, din cele 159.946 înmatriculări de vehicule noi (autoturisme + vehicule comerciale), 43.123 de vehicule erau închriate pe termen lung.

Pe parcursul anului trecut, dintr-un total de 201.078 de înmatriculări, 54.384 de vehicule erau utilizate în leasing operațional.

Potrivit SesamLLD, în ultimele 12 luni a avut loc o „transformare energetică a flotelor utilizate în leasing operațional”.

„Vehiculele care funcționează cu energii alternative (GPL, NGV, bioNGV etc.), aflate la un nivel foarte scăzut în urmă cu un an (0,2% în septembrie 2020), sunt de șase ori mai numeroase în septembrie 2021 și ajung la 1,7% din numărul de înmatriculări. Ponderea de 16,5% a vehiculele electrice și hibride plug-in nou înmatriculate confirmă poziția lor emergentă. Cu toate acestea, cea mai pronunțată tendință se referă la vehiculele diesel, a căror pondere a scăzut la 42,1%, față de 62,2% în septembrie 2020. De această stare de fapt beneficiază vehiculele pe benzină, care câștigă teren cu 27,1% dintre înmatriculări, față de 23,3% în septembrie 2020 ”, au explicat reprezentanții SesamLLD.

 

CITEȘTE ȘI:

Un nou combustibil pentru motoare diesel reduce consumul și emisiile de CO2

CNAIR analizează studiile de fezabilitate pentru autostrăzile Buzău – Focșani și Focșani – Bacău

 

Adaugati comentariu