Un nou combustibil pentru motoare diesel reduce consumul și emisiile

Un start-up din Renania de Nord-Westfalia (Germania), Heion, a dezvoltat un tip de combustibil pentru motoarele diesel care reduce consumul vehiculelor cu aproximativ 9% și, drept urmare, scade și emisiile de CO2.
Rata de reducere a emisiilor de carbon

Potrivit companiei, așa-numitul combustibil ”diesel curat”, poate fi ușor integrat în sistemele existente, fiind produs într-o manieră neutră din punctul de vedere al dioxidului de carbon.

”Motorina nu va dispărea pur și simplu ca și combustibil, motiv pentru care ”dieselul curat” își poate aduce contribuția la protejarea climei și a aerului, deoarece contează fiecare tonă economisită de CO2, NOx sau de funingine. Combustibilul este destinat celor care care vor o motorină mai bună și mai curată, până când alternativele non-fosile pot fi folosite peste tot”, a precizat compania.

Heion este un start-up inovator de tehnologie ”verde”, cu un laborator în Siegburg, Renania de Nord-Westfalia și un acord de cercetare cu Colegiul de Inginerie și Calculatoare al Universității Columbia din SUA.

În mai puțin de trei ani, compania a dezvoltat un proces de sinteză bazat pe o tehnologie brevetată pentru modularea structurilor moleculare. Acest proces, care poate fi utilizat în mai multe moduri, este utilizat și pentru producerea și prelucrarea bio-combustibililor și pentru reciclarea materialelor plastice.

Sursa foto: Ruben de Rijcke via Wikimedia Commons

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR analizează studiile de fezabilitate pentru autostrăzile Buzău – Focșani și Focșani – Bacău

Porsche și Michelin susțin fermierii din Indonezia cu plantații de cauciuc

 

Adaugati comentariu