Advertisement

china
Home Piaţa auto Analize de piață China redevine un El Dorado pentru constructorii auto occidentali

China redevine un El Dorado pentru constructorii auto occidentali

Consumatorii din China au reluat achizițiile în masă ale mașinilor în perioada iulie-septembrie 2020. Preferă mărcile străine și vehiculele ”verzi”.

Țara de la care a pornit pandemia de coronavirus este prima în care economia a început să-și revină. Iar vânzările de mașini nu fac excepție. Potrivit datelor publicate miercuri de Asociația Producătorilor de Automobile din China (CAAM), livrările de autovehicule noi au crescut, în septembrie, cu 19% față de august și cu 8% față de luna similară a anului trecut.

Între timp, piața auto a suferit o transformare profundă, cu o revenire semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice sau hibride și o preferință mai puternică a consumatorilor pentru mărcile străine, în special ale celor germane, în detrimentul celor chineze.

„Noile energii”, preferate de consumatorii din China

Vânzările de mașini beneficiază de un mediu economic favorabil în China, în condițiile în care se estimează că va fi singura mare economiecare  va evita recesiunea în acest an, cu o rată de creștere estimată de FMI la 1,9%. Acest avans se datorează în special unei reveniri a exporturilor, mai puternică decât era prognozat, dar și unei reveniri, deși mai timide, a consumului casnic.

De această revenire a consumului au beneficiat în principal constructorii străini de mașini. General Motors a anunțat că vânzările sale au crescut cu 12% în al treilea trimestru din 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, livrările Nissan au crescut cu 4,4%, CEO-ul său, japonezul Makoto Uchida, bazându-se în special pe China pentru a reveni la profituri, după cei doi ani tulburi care au urmat plecării lui Carlos Ghosn.

O creștere spectaculoasă au înregistrat, în această perioadă, mașinile care funcționează cu „noi energii”, denumirea dată autovehiculelor ”verzi” de către guvernul chinez. Acestea beneficiază din plin de programul de subvenții anunțat în aprilie de Executivul de la Beijing. Vânzările de mașini electrice au crescut cu 48% în septembrie, comparativ cu luna similară a anului trecut.

Guvernul chinez a stabilit ca un sfert din mașinile achiziționate în 2025 să aibă emisii reduse (electrice, hibride sau alimentate cu pile de combustie cu hidrogen).

 

CITEȘTE ȘI:

Facilități pentru românii din strănătate privind permisul auto și ITP. Proiect adoptat de Senat

Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Evenimentele private vor fi interzise

CORONAVIRUS. Premierul Orban solicită intensificarea controalelor în transportul rutier

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mașinile electrice
Analize de piață

Mașinile electrice vor crește cererea globală de electricitate cu 630% până în 2030

Mașinile electrice vor crește cererea globală de energie electrică cu 630% până...

china
Analize de piață

Piața mașinilor electrice din China nu cunoaște criza: vânzări în creștere cu 14%; cotă de piață record de 47%

Piața de vehicule electrificate din China, care cuprinde atât vehicule complet electrice,...

mașini electrice
Analize de piață

Parcul de mașini electrice din România, în continuă creștere. 4.962 de înmatriculări în primele 4 luni

În România circulă în prezent 45.248 de mașini electrice, dintre care 4.962...